RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vanochtend kort geding tegen Staat: winkeliers eisen heropening


PROVINCIE UTRECHT - Vanochtend om 10.00 uur dient het kort geding dat INretail in Zeist heeft aangespannen tegen de Staat. De winkeliersorganisatie wil via de rechter de heropening van winkels in Nederland afdwingen. "De overheid heeft de coronamaatregelen niet goed genoeg afgewogen. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheid, de economie en de maatschappelijke belangen."

Wie momenteel wil winkelen, kan dat doen op afspraak. Maar volgens Sebastian Galjaard van INretail is dat niet genoeg. "Het is een doekje voor het bloeden, vooral voor de grotere winkels. Daar kunnen we niet zo veel mee. Click & collect idem dito: dat was een van de eerste versoepelingen, maar dat is niet genoeg voor de branche. Er stroomt op dit moment 700 miljoen euro omzet per week weg."

Alternatieven
Volgens Galjaard zijn er heel wat alternatieven te bedenken om mensen veilig te kunnen laten winkelen. "Denk bijvoorbeeld aan het laten meespelen van de oppervlakte van een winkel. Dus bijvoorbeeld ťťn persoon per tien of twintig vierkante meter. Maar ook op andere punten: wij denken dat de lockdown veel slimmer kan. Van maart tot en met december heeft de sector zich veilig bewezen: iedereen heeft meegedacht om centra en winkels veiliger te maken en er is een scala aan opties aangedragen."

Iedereen heeft meegedacht om centra en winkels veiliger te maken"
INretail

Galjaard: "Er wordt in onze opinie naar ťťn ding gekeken en dat is vooral de gezondheid. De economisch-maatschappelijke belangen worden niet genoeg meegenomen. Als we kijken hoeveel banen er op de tocht staan, maken we ons erge zorgen." Volgens Galjaard zijn dat er tot 60.000.

Het kort geding dient om 10.00 uur.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -