RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer hondenuitlaatbedrijven, behalve in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht heeft er de afgelopen vijf jaar enkele tientallen nieuwe hondenuitlaatbedrijven bij gekregen. Dat maakt datapersbureau LocalFocus op uit cijfers van de Kamer van Koophandel.Van de grote steden is Utrecht de enige waar het aantal uitlaatservices volgens de KvK daalde, ook al is het maar gering: van 21 in 2016 naar 19 aan het begin van dit jaar. Het aantal vergunningen dat natuurbeheerders als Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer voor hun gebieden uitgeven heeft zijn maximum bereikt.

Amersfoort geldt met 15 bedrijven (eerder nog 10) ook als een stad met relatief veel hondenuitlaatservices. De hele provincie Utrecht telt 107 professionele uitlaters. In 2016 stonden er nog 83 ingeschreven bij het handelsregister.

De ontwikkeling van 29 procent in onze regio blijft wat achter bij andere delen van het land. Landelijk steeg het aantal bedrijven met de helft, van 940 tot ruim 1400. Zuid-Holland heeft er met 379 van alle provincies het meest.

Met name het afgelopen jaar is de vraag naar honden - en andere huisdieren - fors gestegen. Asiels zijn op dit moment leger dan ooit en ook de vraag puppy's lijkt sinds de coronacrisis torenhoog te liggen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -