Petitie tegen verbreding A27 bij Amelisweerd in korte tijd ruim 30.000 keer getekend

© Bas Teunissen
UTRECHT - Een petitie tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd is in twee dagen tijd al ruim 30.000 keer getekend. Het is een initiatief van een inwoner van Bilthoven.
Actiegroep Vrienden van Amelisweerd is blij dat zoveel mensen al getekend hebben en probeert ervoor te zorgen dat er ook echt iets gebeurt met het resultaat. "We zijn in contact met de initiatiefnemer om te kijken hoe we deze petitie actief kunnen ondersteunen", zegt Jos Kloppenborg. "Het is ook wel grappig, want we waren zelf ook net aan het nadenken over een petitie en toen zagen we dat iemand al begonnen was."
Al jarenlang wordt er over de verbreding van de A27 in Utrecht gediscussieerd. Het huidige kabinet vindt de verbreding nodig omdat de wegen volgens de minister steeds voller worden. Maar veel omwonenden zijn tegen en ook in de gemeentelijke en provinciale politieke is veel weerstand.
De verbreding gaat ten koste van een deel van een tweehonderd jaar oud bos in het natuurgebied Amelisweerd. Afgelopen jaren werd regelmatig gedemonstreerd tegen de verbreding. De Tweede Kamer besloot begin dit jaar om het onderwerp niet meer te behandelen voor de verkiezingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.