Onderzoek afgerond: verdachte van moord op ex-vriendin in De Meern in juli voor de rechter

misdaad justitie
misdaad justitie © Michiel van Beers
DE MEERN/KAMERIK - Het Openbaar Ministerie is klaar met het onderzoek naar de 38-jarige man die op 13 juni zijn ex-vriendin doodschoot in haar woning in een appartementencomplex in De Meern bij Utrecht. Dat meldde de officier van justitie vanmiddag tijdens een tussenzitting in de Utrechtse rechtbank.
David K. is de afgelopen maanden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum, omdat er aanwijzingen zijn voor psychische stoornissen en hij mogelijk verminderd toerekeningsvatbaar is. De psycholoog en psychiater verwerken hun conclusies in een rapport. Dat zal naar verwachting deze maand gereed zijn. Als de verdediging geen complexe onderzoekswensen heeft, moet de verdachte zich op 2 juli voor de rechter verantwoorden
Het OM verdenkt David K. van moord cq. doodslag op zijn ex-vriendin Dimi. Ook wordt hem bezit van een pistool met munitie ten laste gelegd en had hij nog een tweede wapen en een gasdrukgeweer met patronen in zijn bezit. De verdachte was vandaag zelf niet bij de zitting aanwezig en ook zijn advocaat was er niet.

Stalking

David en zijn ex-vriendin Dimi hadden al vijf jaar een relatie en woonden anderhalf jaar samen in het appartementencomplex aan de Marketentsterlaan in De Meern. Een paar weken voor het drama liep hun relatie stuk. De klusjesman werd daardoor dakloos en nam zijn intrek in hun camper in het dorp Kamerik bij Woerden. Hij zou de relatiebreuk niet hebben kunnen verkroppen en zijn ex-vriendin hebben gestalkt.
Op de fatale avond kwam David, die oorspronkelijk uit Amsterdam komt, bij zijn ex-vriendin langs om wat spullen te halen en leek er volgens omwonenden niets aan de hand. Hij zou nog koffie hebben gedronken met buren. Anderhalf uur later schoot hij haar volgens de officier van justitie door het hoofd. Hij werd direct daarna door de politie aangehouden.

Nabestaanden

Bij de tussenzitting waren ook vier nabestaanden aanwezig, onder wie de moeder en zus van Dimi. Zij willen tijdens de inhoudelijke behandeling gebruik maken van hun spreekrecht. Hun advocaat Diekstra zal namens de nabestaanden een schadevergoeding vorderen.
De verdachte blijft gezien de ernstige verdenkingen in voorlopige hechtenis. Voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is er op 2 juni nog een tussenzitting. Dan wordt ook duidelijk welke onderzoekswensen de verdediging nog heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.