RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts kandidaat-Kamerlid doet aangifte van belaging tijdens campagne

UTRECHT - PvdA'er Alptekin Akdog‚n zegt te zijn belaagd terwijl hij campagne aan het voeren was in Utrecht. In een tweet schrijft het kandidaat-Kamerlid: "Ik was posters aan het plakken toen een man mij benaderde en posters van mij er weer af ging trekken. Toen ik hem daarop aansprak, belaagde hij mij en viel mij fysiek aan."

In een reactie zegt burgemeester Sharon Dijksma: "In onze stad moeten kandidaten veilig campagne kunnen voeren. Dat een kandidaat Kamerlid gisteren fysiek is belaagd is volstrekt onacceptabel. Ik heb gisteren meteen contact gehad met de heer Akdog‚n. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en krijgt ondersteuning vanuit de gemeente."


De PvdA wil verder niet ingaan op de zaak en zegt dat alles al in de tweets van het kandidaat-Kamerlid uit Houten staat. De politie laat weten nog niet te kunnen reageren op de aangifte van Akdog‚n.

Geschrokken
Akdog‚n is erg geschrokken. "Je verwacht niet dat dit gebeurt in ons land en zeker niet in de stad waar ik geobren en getogen ben. Ik voor een campagne voor een eerlijke samenleving, met kansen voor iedereen."

De politicus zegt door te gaan met campagne voeren. "Het is voor iedereen belangrijk dat je zonder intimidatie je mag uitspreken voor datgeen waar je voor staat."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -