RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar afpersing in criminele circuit leidt naar IJsselstein, en Hoef en Haag

IJSSELSTEIN/VIJFHEERENLANDEN - Twee IJsselsteiners en een inwoner van Hoef en Haag worden in verband gebracht met het afpersen van een man uit Breda en zijn familie. Het slachtoffer zou volgens de Telegraaf de leiding hebben overgenomen van de criminele organisatie van vermeend kopstuk Roger P., alias Piet Costa. Een ex-lid zou hem tot doelwit hebben bestempeld.

De Bredanaar werd afgelopen najaar ook al eens beschoten voor zijn woning en bij zijn bedrijf werd een handgranaat gelegd. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de incidenten hoog op omdat ze "een grote maatschappelijke impact" hadden en voor veel onrust zorgden bij omwonenden. Behalve de IJsselsteiners van 34 en 36 jaar en de inwoner van Hoef en Haag (36) is ook een 22-jarige Amsterdammer is opgepakt.

Volgens De Telegraaf hebben de incidenten mogelijk te maken met een conflict binnen de groep rond vermeend crimineel kopstuk Piet Costa. Die wordt onder meer verdacht van smokkel van in totaal zo'n 4800 kilo coca´ne. Hij is volgens justitie ook de opdrachtgever van de bouw en inrichting van de zogeheten martelcontainer in Wouwse Plantage.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -