Pouw-Verweij van JA21 wil realistisch rechts geluid in Den Haag laten horen: 'Wij zijn niet van het complotdenken'

PROVINCIE UTRECHT - Nicki Pouw-Verweij, de nummer 2 voor JA21, is vastberaden de Tweede Kamer in te komen. "We hebben een potentieel van 6 tot 10 zetels, dus dat moet wel lukken." De 29-jarige Maarssense is arts-onderzoeker in het VUmc in Amsterdam én Statenlid in de provincie Utrecht. "De afgelopen jaren hield ik me onder andere bezig met de stikstofproblematiek, het gedoe rondom het Ronald McDonald Huis en alles wat met zorg te maken heeft."
Iedere dag stellen we een kandidaat uit de regio aan je voor, vandaag dus Nicki Pouw-Verweij uit Maarssen. Ze wil voor JA21 de Tweede Kamer in.
Nicki Pouw-Verweij, de nummer 2 voor JA21.
Nicki Pouw-Verweij, de nummer 2 voor JA21. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
Op dat laatste wil ze zich straks in Den Haag ook gaan focussen. Met name de ouderenzorg heeft haar bijzondere aandacht. "Ik wil dat daar weer meer geld naartoe gaat. Ik vind ook dat mantelzorg meer beloond mag worden en vooral dat het ouderwetse bejaardentehuizen een comeback maken."
Nicki Pouw-Verweij, de nr. 2 van JA21: 'De bejaardenhuizen moeten terug'

Forum voor Democratie

Als de peilingen kloppen dan verruilt Pouw-Verweij straks de Utrechtse Statenzaal voor het Haagse pluche, waar ze plaatsneemt naast haar voormalige collega's van Forum voor Democratie. JA21 splitste zich af van het Forum, maar is wel degelijk een hele andere partij, vindt Pouw-Verweij. "Wij ontkennen niet dat corona een hele nare ziekte is, wij noemen dat geen griepje. Wij vinden het wél goed om daar maatregelen tegen te nemen. Terwijl we ook zeggen dat er meer steun moet komen voor het MKB en dat er weer meer dingen open moeten. Maar met name dat complotdenken, daar zijn wij niet van.

Polder Rijnenburg

Mocht ze daadwerkelijk naar Den Haag gaan dan belooft de Maarssense haar zicht op Utrecht in ieder geval niet te verliezen. "Neem het dossier Rijnenburg. Wij willen dat daar woningen in plaats van windmolens komen. Je ziet daar de landelijke en de provinciale politiek door elkaar heen lopen. Als ik daar landelijk iets voor kan betekenen dan zal ik dat zeker doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.