RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen nieuwe restaurants met Bib Gourmand in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Slecht nieuws voor culinair-minnend Utrecht: de provincie krijgt er dit jaar geen enkel restaurant met een Bib Gourmand bij. Deze 'halve Michelinster' wordt uitgereikt aan restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding: gasten betalen minder dan 39 euro voor drie gangen. In de provincie Utrecht hebben tot nu toe zeven restaurants een Bib Gourmand, waarvan ťťn in de stad.

Of deze zeven restaurants de onderscheiding mogen houden, wordt eind deze maand bekend, als Michelin haar nieuwe gids publiceert. Volgens selectiedirecteur Werner Loens kon er ondanks de coronacrisis een goede afweging worden gemaakt. "We beginnen de selectiecampagne altijd een jaar eerder. Het heeft dus wel twee maanden - tussen maart en mei - stilgelegen, maar verder hebben we ruim de tijd gehad om langs te gaan bij alle restaurants."

Andere prijsklasse
Voor Carel Alberts van restaurant Bij Mette in Linschoten is het dus nog even spannend of hij zijn Bib Gourmand ook dit jaar mag houden. "Voor ons is het een hele belangrijke onderscheiding, die ook internationaal heel aantrekkelijk is. Wij zitten met ons restaurant aan de A12, en daardoor ontvangen wij veel buitenlandse gasten."

Hoewel de prijs natuurlijk lang niet zo bekend is als een Michelinster, doet hij voor Alberts zeker niet onder. "Ik voelde me er prettiger bij om op dit niveau te gaan werken. Het gaat om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Michelin zit in een andere prijsklasse en trekt weer een heel ander soort publiek. Voor een ster moet je meer keukentechnieken laten zien qua eten. Bij de Bib is het wat gemoedelijker, maar je krijgt ook zeker wel kwaliteitseisen."

Weinig Michelin-onderscheidingen
Dertien restaurants in Nederland hebben vandaag een Bib Gourmand gekregen, waarvan dus geen enkele in Utrecht. Opmerkelijk is dat Utrecht het sowieso niet erg 'goed' doet als het op de Michelin-onderscheidingen aankomt. In de hele provincie hebben op dit moment zeven restaurants een Bib Gourmand en vier restaurants een ster. In Utrecht stad heeft geen enkel restaurant een Michelin-ster, de hoogste onderscheiding. 29 maart wordt bekend of dit zo blijft.
Restaurants met een Bib Gourmand:
Hťron - Utrecht
Zilt & Zoet - Maartensdijk
Brasserie le Nord - Bilthoven
Bij Mette - Linschoten
De Schans - Montfoort
De Aubergerie - Amersfoort
Het Oude Gemeentehuis - Rhenen
Restaurants met een ster:
La Provence - Driebergen
Tante Koosje - Loenen aan de Vecht
't Amsterdammertje - Loenen aan de Vecht
De Burgemeester - Linschoten
De Nederlanden - Vreeland
Voltaire - Leersum


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -