Tweelingbroers veroordeeld tot werkstraffen na mishandeling in Amersfoort

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee tweelingbroers uit Amersfoort en Bunschoten-Spakenburg zijn tot 80 uur werkstraf veroordeeld, voor een vechtpartij waar ze twee jaar geleden bij betrokken waren. Eén van de twee moet ook nog een dag gevangenisstraf uitzitten.
De 20-jarige broers en hun vader werken bij een garagebedrijf in Amersfoort. De vader kreeg ruzie met twee klanten, die hem zouden hebben bespuugd.

Trappen en slaan

Hij werkte een van de klanten buiten de garage tegen de grond, omdat de man agressief werd. Zijn zoons mishandelden vervolgens de klanten door hen te trappen en te slaan. Op de camerabeelden is te zien dat de broers flink tekeer gingen tegen de klanten. De rechtbank rekent het hen zwaar aan dat zij één van de klanten hebben geslagen terwijl hij op de grond lag.
Een van de tweelingbroers heeft contact gezocht met de redactie en zegt dat de broers het er niet bij laten zitten en dat zij in hoger beroep gaan. Bovendien, zo zegt hij, handelden zij uit zelfverdediging. "Mijn vader werd bespuugd en naar zijn keel gegrepen. Dat gebeurde ook bij mij en toen heb ik mij verdedigd," aldus de tweelingbroer.
De vader krijgt geen straf, omdat hij juist probeerde de agressievelingen rustig te krijgen. De broer uit Bunschoten krijgt naast de werkstraf nog een dag cel, omdat hij eerder al veroordeeld is voor een vergelijkbaar vergrijp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.