De rijdende supermarkt van Wil draait door corona als een tierelier

KEDICHEM - Wil Antonio weet niet wat hij meemaakt. Al bijna een halve eeuw crosst hij met zijn supermarkt op wielen langs kleine dorpen door het (inmiddels) zuiden van de provincie Utrecht, maar door corona heeft hij het drukker dan ooit. "We zijn ineens weer helemaal hip geworden."
Wie kent hem nog, de SRV-wagen? Als het aan Wil Antonio ligt, is de 'rijdende super' aan een heropleving bezig. "Een tijd lang wisten mensen niet meer wie we waren", zegt hij. "Dachten ze: is hij alleen een bezorger ofzo? Terwijl mijn winkelwagen vól zit met koeken, melk en kiwi's die klanten gewoon zelf eruit kunnen halen."
Hij had al een vast - voornamelijk ouder - klantenbestand, maar door corona nam dat plots toe. "Ik merkte het meteen: er ontstond angst voor de grotere supermarkt. Dat je daar corona op zou kunnen lopen. En in mijn wagen kan maar één klant tegelijkertijd, dus dat is een stuk veiliger."
'Rijdende super-man' Wil heeft er veel nieuwe klanten bijgekregen, zoals hier in Kedichem.
Al geven veel senioren hun boodschappenlijstje uit veiligheid graag aan Wil zelf. Dat merkt hij vooral in kleinere dorpen, zegt hij. Bijvoorbeeld in Kedichem, het zuidelijkste puntje van de provincie Utrecht, waar hij momenteel doorheen rijdt.

Twee keer toeteren

Mevrouw De Stigter, vaste klant van de SRV-wagen, begint van achter het raam te glunderen als ze de toeter van de rijdende supermarkt hoort aankomen. "Dat doet 'ie altijd, hoor. Even twee keer toeteren, en dan weet ik dat hij in de straat is."
Zodra hij aanbelt, tovert ze een geel papiertje uit haar rollator. "Kijk, m'n lijstje voor deze week. Handig hoor. Dat hij het voor mij haalt. In ons dorp is namelijk in de verste verten geen winkel te vinden. En daar zou ik nu overigens ook niet heen gaan. Beetje veilig doen, denk ik."
Wil gaat ondertussen op zoek naar pakken gesneden koek en de bananen. "Hier doe ik het nou voor", geeft hij toe. "Ik ben al lang gepensioneerd, maar ik kan er niet mee stoppen. Mijn werk helpt mensen daadwerkelijk. En ik heb er veel nieuwe klanten bij. Zie je wel dat we helemaal niet meer ouderwets zijn?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.