Grote brand verwoest bedrijfsloods in Maarssen: 'Blijf weg uit omgeving vanwege rook'

MAARSSEN - Een grote brand bij een bedrijf aan de Gageldijk in Maarssen zorgde vannacht voor flink veel rook in de omgeving. De brandweer adviseerde om ramen en deuren dicht te houden. De brand ontstond rond 3.00 uur en om 09.00 uur werd het sein brand meester gegeven.
De meeste rook is volgens de brandweer richting leegstaande panden gewaaid maar rond 7.00 uur werd opgeroepen om het grote parkeerterrein aan de Maarsseveense Plassen 'zoveel mogelijk te mijden vanwege de rookverspreiding'.
De brand in de loods van 30 bij 40 meter werd iets voor 3.00 uur ontdekt. Een buurtbewoonster: "Ik kijk op het pand. We slapen altijd met de ramen open en roken opeens een brandlucht. We hebben 112 gebeld, want de brand was nog niet ontdekt. De rook kwam finaal over onze woning heen. We konden buiten niks meer zien. Het was niet te harden."
Het ging om een flinke vlammenzee waardoor de brandweer besloot op te schalen naar GRIP1, een regeling die ingaat bij grotere incidenten zodat er efficiënter gecommuniceerd kan worden.
De tekst gaat door onder de foto.
De brand zorgde voor flink veel rook
De brand zorgde voor flink veel rook © Koen Laureij
De brand heeft zo te zien een groot deel van het pand van Timmerfabriek Bluemink, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van houten kozijnen, ramen en deuren, in de as gelegd.
De brandweer schaalde op naar GRIP1 om efficienter te communiceren
De brandweer schaalde op naar GRIP1 om efficienter te communiceren © Koen Laureij
Om 5.45 uur liet de brandweer weten dat meetploegen onderzoek deden naar de rookverspreiding maar volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is de meeste rook richting leegstaande panden gewaaid. Toch had de buurtbewoonster die het vuur ontdekte er wel last van: "Er ligt allemaal troep in de tuin. Ons terrein ligt vol met een soort brokstukken; het lijkt afkomstig van het dak. We mogen ons terrein niet op, voor de zekerheid in verband met mogelijke asbest."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.