Utrechtse Stefania (18) is opnieuw klaar voor Songfestival: 'Eindelijk'

UTRECHT - Ze is enorm druk en moet van interview naar interview, en dit is nog maar het begin. Stefania Liberakakis (18) lanceerde deze week het nieuwe lied waarmee ze voor Griekenland naar het Eurovisie Songfestival gaat in mei. Gelukkig heeft de Utrechtse ook voor ons in haar drukke schema nog even tijd.
De Grieks-Nederlandse Stefania was vorig jaar al de Griekse inzending voor de Europese liedjeswedstrijd. Eerder deed ze al mee aan de Voice Kids én aan het Junior Eurovisie Songfestival. Toen wel namens Nederland.
Het afgelopen jaar werd een heel ander jaar dan ze zich had voorgesteld. In februari was Stefania nog druk bezig met de voorbereiding voor het Songfestival. Half maart kwam het bericht dat het niet door kon gaan vanwege corona.
"Ik zat op dat moment in de auto met mijn manager. Ik ben zelf heel positief ingesteld dus dacht dat het wel goed zou komen. Dus toen het nieuws kwam... dat was echt een stom momentje, zeg maar." Even vreesde de jonge artiest dat ze misschien wel helemaal nooit op het Songfestivalpodium zou staan. "Ik was bang dat ze voor het jaar daarop een ander iemand zouden kiezen. Gelukkig lieten ze snel weten dat ik het weer zou worden."
Nu, na al die maanden wachten, is ze er meer dan klaar voor. "En we hebben er nóg meer zin in, omdat we al zo lang aan het wachten zijn! Het gebeurt eindelijk. Hoe, dat maakt niet eens meer uit. Ik vertegenwoordig gewoon een land en daar ben ik supertrots op."
De Utrechtse Stefania Liberakakis gaat dit jaar weer voor Griekenland naar het Eurovisie Songfestival.
Hoewel alles stil kwam te liggen, viel ze niet in een gat. "Ik ben wel heel erg bezig gebleven met voorbereiden. Bijvoorbeeld met zanglessen en trainen."
Bovendien leverde de eerste intelligente lockdown een onverwacht voordeeltje op: "ik had er helemaal geen zin in. Maar ik dacht ook: 'kom op Stef, even opschieten en doen wat je moet doen voor school. Dan kun je daarna doorgaan met wat je leuk vindt.'" Zodoende haalde ze tóch haar eindexamen. "En ik ben aangenomen bij de Herman Brood Academie!"

'Lekker up-tempo'

Het hele jaar bleef ze repeteren. Er lagen zo'n vijf potentiële Griekse inzendingen klaar. Uiteindelijk werd gekozen voor 'Last Dance'. Het nummer gaat volgens Stefania over dat iedereen een duistere wereld in een mooie fantasiewereld kan veranderen. Zo is er volgens haar nooit een einde en is een 'last dance' "nooit een last dance".
Ze is hartstikke blij met de keuze voor het nummer. "Ik denk dat mensen na zo'n periode niet echt zin hebben om naar balads te luisteren. Iedereen heeft wel behoefte aan een lekker up-tempo liedje om op los te gaan. Uiteindelijk is dat ook waar het Eurovisie om gaat!"
20 mei staat ze in de tweede halve finale in Rotterdam Ahoy. Hoe het event precies gaat gebeuren, ligt aan de dan geldende maatregelen in Nederland. Het ESF houdt met alles rekening: van een Songfestival zoals gepland tot één geheel zonder publiek en andere extra activiteiten.
Hier kun je de hele clip van 'Last Dance' bekijken:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.