RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitlevering Marengo-verdachte Saïd R. komt dichterbij

UTRECHT - De uitlevering van Sad R., een van de hoofdverdachten in het liquidatieproces Marengo, lijkt naderbij te komen. Volgens het Openbaar Ministerie ligt het uitleveringsverzoek inmiddels bij de cassatiekamer van het hooggerechtshof in Colombia.

De Utrechter werd in februari vorig jaar in een voorstad van Medelln opgepakt, nadat hij geruime tijd voortvluchtig was geweest. Sindsdien wacht hij in een Colombiaanse cel op zijn uitlevering aan Nederland.

Justitie beschouwt de 48-jarige R. als de rechterhand van Ridouan T., de hoofdverdachte in Marengo. Ook T. was lang spoorloos; hij werd in december 2019 in Dubai opgepakt. Hij werd een paar dagen later al overgebracht naar Nederland.

Het OM in Nederland heeft de Colombiaanse autoriteiten naar een datum voor de uitlevering van R. gevraagd, maar kreeg als antwoord dat die vraag als "niet gebruikelijk" en zelfs als "onfatsoenlijk" wordt beschouwd. Dit zei het OM vrijdag op een voorbereidende zitting in Marengo in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

R. werd tot voor kort bijgestaan door de advocaten Nico Meijering en Christian Flokstra. Zij hebben zich teruggetrokken, waardoor R. nu zonder rechtsbijstand zit. Dit probleem moet spoedig worden opgelost, omdat de strafzaak tegen hem inmiddels loopt.

In Marengo staan zeventien verdachten terecht, inclusief R. Het proces draait om zes liquidaties en een aantal pogingen en voorbereidingen daartoe.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -