Aantal coronabesmettingen stijgt, sterfgevallen daalt

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen vierentwintig uur zijn 6446 nieuwe meldingen van coronabesmettingen gedaan, zoveel besmettingen zijn er sinds 14 januari niet gemeld bij het RIVM. In de provincie Utrecht zijn 492 nieuwe besmettingen gemeld.
Gisteren werden 438 besmettingen in de provincie gemeld, een dag eerder waren dat er nog 431. Het aantal positieve tests in heel Nederland was een tijd stabiel rond de 4500 per dag, sinds een paar dagen stijgt het aantal besmettingen weer. Het RIVM kreeg de afgelopen week 35849 meldingen van nieuwe coronagevallen, dat is gemiddeld 5121 per dag.
In de provincie werden vier mensen in het ziekenhuis opgenomen. Één persoon overleed aan het virus. De sterftecijfers zijn niet altijd actueel, in sommige gevallen wordt het overlijden pas later gemeld.
Landelijk gezien daalt het aantal sterfgevallen. Sinds vrijdagochtend zijn 22 sterfgevallen van coronapatiënten gemeld. Dat zijn er vijf minder dan een dag eerder, toen juist het laagste aantal sinds 16 oktober werd gemeld. In de afgelopen zeven dagen werden 244 sterfgevallen genoteerd, gemiddeld bijna 35 per dag. Bij het begin van dev vaccinatiecampagne in januari kwamen er gemiddeld ongeveer 100 meldingen van sterfgevallen per dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.