Ook Mark Rutte kritisch op Maarten van Rossem: 'Wacht nou gewoon op je beurt'

© ANP
UTRECHT - Mark Rutte heeft in het tv-programma WNL Op Zondag gereageerd op de ophef rond Maarten van Rossem. De Utrechtse historicus wist met wat belletjes al een afspraak voor een coronaprik te krijgen voordat hij hiervoor een uitnodiging kreeg.
"Ik zou het fatsoenlijk vinden als mensen wachten op de uitnodiging", zegt Rutte. "Want wat is nou het punt: Van Rossem zit in de leeftijdscategorie, dus die krijgt zonder twijfel een uitnodiging. Maar als iedereen vervolgens zelf gaat zitten bellen, dan krijg je een enorm gedoe bij die GGD's en bij de huisartsen. Wacht nou gewoon op je beurt."

Officiële uitnodiging

Van Rossem kreeg afgelopen vrijdag inderdaad een officiële uitnodiging. Maar toen had hij de afspraak zelf al gemaakt. Op de hoogte dat je eerst een uitnodiging moet hebben voordat je mag bellen, was hij naar eigen zeggen niet.
"Niemand heeft ooit tegen mij gezegd dat je een brief moest hebben. Ook de meneer die de afspraak maakte heeft er niet naar gevraagd. Geen van de lui aan de telefoon hebben iets over een brief gezegd", zei hij eerder tegen RTV Utrecht.

Komisch verhaal

Van Rossem gaf aan dat hij een beetje spijt had het verhaal in zijn eigen podcast te hebben verteld, maar hij wilde ook aantonen dat het systeem bij de GGD niet waterdicht is. "Het leek mij een komisch verhaal over de zonderlinge kortsluitingen die er klaarblijkelijk in dit systeem zitten."
Eerder haalde ook demissionair minister Hugo de Jonge al uit naar Van Rossem. "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken", schreef de demissionair minister op Twitter. De GGD zei in een reactie dat de 77-jarige historicus gezien zijn leeftijd toch al aan de beurt was, en sprak tegen dat het een chaos is bij de vaccinaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.