RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel steun voor getroffen juwelier: 'Dit stukje financiële tegemoetkoming is heel erg welkom'

UTRECHT - Iedere keer als zijn telefoon gaat, schrikt juwelier Ruud Reijers. De plofkraak van ruim een week geleden heeft zijn sporen nagelaten. Toch heeft hij besloten de handdoek niet in de ring te gooien en door te gaan met zijn winkel. Hij ontvangt aan alle kanten steun, en er is inmiddels ook een crowdfunding voor hem gestart. "De vele steun heeft me doen besluiten om de schouders eronder te zetten en verder te gaan. Het geeft je extra vleugels."

In de nacht van donderdag 4 maart werden omwonenden van Juwelier Punte in de Choorstraat in de Utrechtse binnenstad opgeschrikt door een harde knal. De schade voor de ondernemer blijkt enorm.

Lees ook: Jongens (17 en 18) opgepakt na plofkraak juwelier Utrecht, schade is groot: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

Aanslag
Het rolluik van de juwelierszaak is door de klap zo hard weggeblazen, dat die bij een kledingzaak aan de overkant door de ruit is gevlogen. De etalage is eruit, de toonbank is volledig afgeschreven en de daders zijn er "met een flinke buit" vandoor. Burgemeester Sharon Dijksma spreekt die vrijdag van een hele heftige plofkraak. "Het lijkt wel een aanslag", aldus Dijksma.

Lees ook: Burgemeester Dijksma over heftige plofkraak op juwelier: 'Lijkt bijna een aanslag'

Scheuren
Nog altijd komen er nieuwe schadeposten bij, vertelt de juwelier. "Onze huurders boven hebben ook schade, omdat er bij de heftige regenval van afgelopen dagen water naar beneden is gekomen. Er blijken scheuren te zitten in het cement bij de dakpannen. Dat is door de drukverplaatsing van het explosief gebeurd. Zo zijn er allemaal van die dingen die er weer bijkomen, en stapelt de schade zich aardig op."

Want ondanks dat Reijers een verzekering heeft, moet er een flink bedrag aan eigen risico worden betaald en heeft hij nog niet helemaal helder wat er straks allemaal wel en niet wordt uitgekeerd.

Crowdfunding
Vrienden van Reijers besloten daarom een crowdfundingspagina op te zetten. "Eerst twijfelde ik of dat wel een goed idee zou zijn. Ik was bang dat mensen misschien zouden denken dat wij onze zaakjes niet goed op orde zouden hebben, of dat we ervan op vakantie zouden gaan", zegt Reijers. "Maar zo veel mensen hebben laten weten dat ze iets wilden doen om te helpen. Dit is een stukje financiŽle tegemoetkoming, en als de kosten zo hoog oplopen is dat toch wel heel erg welkom. Dus ik heb het inmiddels omarmd als een mooi initiatief."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -