RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederland stopt voorlopig met vaccin AstraZeneca: 289.000 prikafspraken afgezegd

UTRECHT - Nederland stopt voorlopig uit voorzorg met het toedienen van het vaccin AstraZeneca. Het besluit is genomen door de Nederlandse medicijnautoriteit CBG in Utrecht en gebeurt nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan.

Vanwege het besluit moeten er bijna 289.000 prikafspraken afgezegd worden, zo blijkt uit cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid. Op 28 maart zouden er 639.075 ingeŽnt zijn met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut, tegen 350.284 momenteel, zo luidt de prognose op het dashboard. Het verschil, 288.791 prikken, kunnen niet gezet worden door de beslissing.

Mensen die in de periode tot en met 28 maart ingeŽnt zouden worden met AstraZeneca, worden per sms of telefonisch op de hoogte gebracht dat de afspraak niet doorgaat. Vaccinatie met vaccins van BioNTech/ Pfizer en Moderna gaan wel gewoon door.

De prognose is dat er op 28 maart in totaal 2.349.824 mensen gevaccineerd zijn tegen corona, terwijl dat er 2.638.615 zouden zijn geweest als prikken met AstraZeneca wťl doorgang had gevonden. Het is nog niet bekend of mensen die de komende twee weken geen AstraZeneca-prik krijgen een ander vaccin kunnen krijgen.

Op dit moment zijn er in Nederland 1.865.547 coronavaccinaties toegediend.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -