Chauffeurs UPS protesteren vanochtend bij distributiecentrum Utrecht voor nieuwe cao

© Google Streetview
UTRECHT - Chauffeurs van pakketbezorger UPS leggen vandaag het werk neer om hun eisen voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer kracht bij te zetten. Chauffeurs uit Heerenveen, Apeldoorn en Amsterdam verzamelen zich vandaag bij het UPS-distributiecentrum aan de Reactorweg in Utrecht.
De chauffeurs verzamelden zich en reden rondjes om het pand van UPS. Daarna werden de stakers coronaproof toegesproken door FNV-onderhandelaar Willem Dijkhuizen. Vervolgens werden ze vanuit de auto digitaal geregistreerd als staker in twee speciale staakstraten.
"Al twee jaar werken de chauffeurs zich een slag in de rondte zonder loonsverhoging. Dat zijn ze zat. Ze willen een fatsoenlijke cao", zegt Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Transport & Logistiek. "Terwijl corona rondwaart en winkels gesloten zijn, gaan de pakketbezorgers elke dag de weg op om de aankopen bij mensen thuis te brengen. Dat verdient een grotere waardering dan waar de werkgevers tot nu toe mee komen."
De vakbond wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten daarnaast binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.
FNV wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.
Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.