Aanhangers Forum voor Democratie en tegendemonstranten aanwezig bij bijeenkomst Thierry Baudet op Jaarbeursplein

UTRECHT - Bij een manifestatie van Forum voor Democratie hebben zich in het begin van de avond zo'n tweehonderd mensen verzameld op het Jaarbeursplein in Utrecht. Er kwamen ook tegendemonstranten van de partij van voorman Thierry Baudet naar het plein. Omdat hun demonstratie niet was aangekondigd, zijn deze tegendemonstranten gevraagd te vertrekken.
Baudet sprak zo'n tweehonderd aanwezigen toe op het Jaarbeursplein in Utrecht.
Baudet sprak zo'n tweehonderd aanwezigen toe op het Jaarbeursplein in Utrecht. © PMN
Volgens een woordvoerder van de gemeente is het grootste deel van de bijeenkomst "in goede orde" verlopen. "Helemaal tegen het einde werd er muziek gedraaid en gedanst. Daarbij werd er niet altijd even goed afstand gehouden, en daarom heeft de politie toen opgetreden."
Aan het begin van de bijeenkomst waren er ook tegendemonstranten, die lawaai maakten. Omdat hun demonstratie niet was aangekondigd, moesten zij weer vertrekken.
Aan het begin van de bijeenkomst waren er ook tegendemonstranten, die lawaai maakten. Omdat hun demonstratie niet was aangekondigd, moesten zij weer vertrekken. © PMN
Het Jaarbeursplein loopt inmiddels leeg. Er is niemand aangehouden. FvD spreekt op Twitter van "overdonderend enthousiasme".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.