RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tram ontspoord op Uithoflijn Utrecht, passagiers en bestuurders ongedeerd


UTRECHT - Een tram op de Uithoflijn in Utrecht is ontspoord. Het voertuig kwam vanmorgen rond 11.00 uur in botsing met een bestelwagen van een supermarkt.

 Op de Uithoflijn rijdt vandaag waarschijnlijk geen tram meer. Op de Uithoflijn rijdt vandaag waarschijnlijk geen tram meer. | Foto: Pieter Krijne

De tram liep volledig uit de rails en staat dwars over de Laan van Maarschalkerweerd. Een woordvoerder van de politie laat aan RTV Utrecht weten dat er bij het ongeluk geen gewonden zijn gevallen. Zowel de vijf passagiers als beide bestuurders bleven ongedeerd.

De tram liep volledig uit de rails.


Luide knal
Bram (17) zat in die tram. Hij was onderweg naar school. "Ik keek een beetje op mijn telefoon, ik zat eigenlijk helemaal niet op te letten. En ineens hoorde ik een luide knal door mijn muziek heen." Hij keek op om te zien wat er aan de hand was, maar had het nog niet gelijk door.

"Maar een knal is nooit goed, dacht ik. En kort daarna zag ik dat hij tegen een busje aan zat." Nog heel even reed de tram door, vertelt Bram. Daarna stonden ze stil. Aanvankelijk wist hij niet wat hij zag want het voorste deel van tram lag van het spoor af. "Het stuk waarin ik zat, helemaal achterin, stond nog wel op de rails."

 De Laan van Maarschalkerweerd is geblokkeerd. De Laan van Maarschalkerweerd is geblokkeerd. | Foto: Koen Laureij

"Na de botsing moesten we nog even blijven zitten." Vervolgens werden de passagiers uit de tram gehaald. "Daarna ben ik maar verder naar school gegaan. Ik was wel iets te laat, maar mijn excuus geloofden ze wel. Ze hadden het natuurlijk ook op het nieuws gezien."

Ravage
De Laan van Maarschalkerweerd is geblokkeerd. Een passerende automobilist raakte met zijn auto ingesloten door de ravage van het ongeluk. Ook hij bleef ongedeerd, maar hij zal moeten wachten tot de tram is geborgen voor hij zijn weg kan vervolgen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht zal dat nog uren duren. Verkeer wordt omgeleid. Vervoerder U-Ov verwacht vandaag geen tramverkeer meer op het tracé.

Fotograaf Koen Laureij, die kort na het ongeluk ter plaatse kwam, zag dat ook de bovenleiding van de tram beschadigd is. "Op zich is het hier rustig", meldde hij op Radio M Utrecht. "Ze hebben alles afgezet en hulpdiensten overleggen nu hoe ze alles veilig kunnen herstellen. Het lijkt erop dat ze aan de slag kunnen als de stroom eraf is gehaald."

Leden van de nabijgelegen sportvereniging Kampong maken zich al geruime tijd zorgen over de veiligheid van de kruisingen op de trambaan. Volgens de gemeente wordt trambestuurders geleerd in de buurt van drukke kruisingen vaart te minderen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -