Actie voor kinderen zonder speelgoed: 'We moeten delen'

Kor van der Kooij in Kinderwinkel Westerkade
Kor van der Kooij in Kinderwinkel Westerkade © RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
UTRECHT - In Kinderwinkel Westerkade staan in iedere hoek papieren tassen met kleurige tekeningen erop. De tassen zijn gevuld met puzzels, knuffels, speelgoed en boeken voor kinderen die het niet breed hebben. Er zijn al honderd tassen bij de winkel afgeleverd en er komen nog honderd bij. De gulle gevers zijn kinderen die genoeg speelgoed hebben en het graag willen delen met anderen.
Het is een initiatief van de eigenaresse van de speelgoedwinkel, Kor van der Kooij. Door de coronamaatregelen kan haar winkel niet volledig open en heeft ze tijd over om zich in te zetten voor het goede doel. De papieren tassen deelt ze uit aan kinderen die ze versierd en gevuld terugbrengen. "We hadden het op de deur gehangen en meteen klopte er mensen aan. Ze vroegen direct om een tasje, dat vond ik zo leuk. Iedereen is er heel enthousiast over en iedereen wordt er blij van", zegt van der Kooij.
Actie voor kinderen zonder speelgoed: "We moeten delen"

Delen

De tassen worden uiteindelijk ingeleverd bij Stichting De Vrolijkheid, SportUtrecht en cultureel centrum ZIMIHC. Deze organisaties zorgen dat het speelgoed bij de kinderen terechtkomt. "Er zijn veel kinderen die het niet zo breed hebben en een moeilijke tijd hebben. Ik vind het leuk als we ze iets kunnen geven", zegt van der Kooij. "Kinderen die hier komen hebben over het algemeen genoeg speelgoed en die vinden het ook leuk om te delen."

Ondernemers Westerkade

Bijna alle ondernemers op de Westerkade doen ook mee met de actie. Restaurants leveren cadeaubonnen, de verloskundige brengt ladingen stoepkrijt en de boksschool verloot gratis lessen. Kor is overdonderd door het enthousiasme van haar buren: "Ik vind het zo bewonderingswaardig, met name van de horeca. Voor ons is de coronacrisis moeilijk maar ik ben pas dicht sinds half december. De horeca is eigenlijk al bijna een jaar dicht en dan toch zo gul geven, dat vind ik echt heel bijzonder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.