RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer vertraging bij werkzaamheden Herenweg-Gageldijk


MAARSSEN - De werkzaamheden aan de Herenweg en Gageldijk in Maarssen lopen weer vertraging op. Het riool is vervangen en de weg ligt bijna dicht, maar nu blijkt het asfalt misschien niet sterk genoeg en moet er waarschijnlijk nog een kabel worden vervangen. De bewoners zijn de situatie inmiddels beu.

Gerard Baars en Erik Zeldenrijk wonen beiden aan de Herenweg. Onder hun paraplu bespreken ze op straat de situatie, die erop neerkomt dat er onduidelijkheid is over wanneer de werkzaamheden in hun buurt klaar zijn.

Vertraging bij werkzaamheden Herenweg en Gageldijk


Ontwerpfout
"Wij horen steeds niks en dan blijkt er weer wat mis", zegt Gerard Baars van bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder. RTV Utrecht sprak hem afgelopen juli al, toen bleek dat er een ontwerpfout is gemaakt in het project. Helemaal aan het begin van de werkzaamheden is er aan de tekentafel onvoldoende rekening gehouden met de hoeveelheid hard oppervlak in de straten. Met hard oppervlak worden daken van woningen en bedrijfspanden of parkeerterreinen bedoeld. Bij het ontwerp van zo'n project moet worden uitgerekend hoeveel regenwater er via het hard oppervlak in het riool terecht komt, maar dat ging dus mis. Het project lag toen maanden stil.

Die vertraging blijkt niet het einde van het slepende dossier. De gemeente laat vorige week in een brief aan de bewoners weten dat er onvoorzien een middenspanningskabel vernieuwd moet worden en dat er een mogelijkheid is dat het asfalt niet sterk genoeg is, waardoor wederom de werkzaamheden gedeeltelijk worden stilgelegd.

Fractievoorzitter van GroenLinks in Stichtse Vecht Albert Gemke, vraagt zich sterk af of de gemeente voldoende regie heeft op het project. "Je hobbelt letterlijk van het ene gat in het andere. Wat voor problemen schuilen er nog meer bij deze werkzaamheden?" Het raadslid is van plan verantwoordelijk wethouder Frank van Liempdt te bevragen over de voortgang en het financiŽle plaatje rond de Herenweg en Gageldijk.

De wethouder zegt vandaag dat hij niet kan garanderen wanneer het project wordt afgerond. "Ik verwacht dat de Gageldijk eind juni klaar is, maar voor de Herenweg is dat nog de vraag. Ik kan er op dit moment geen uitspraak over doen omdat we nog informatie missen". Wat betreft de kosten zegt Van Liempdt dat de werkzaamheden vooralsnog binnen het budget vallen. Daarbij moet wel worden gezegd dat dat budget al een keer is bijgeplust door de gemeenteraad.

Gerard Baars en Erik Zeldenrijk komen er voorlopig niet uit met de wethouder, die ze even kort spreken op straat. Beide partijen zijn het oneens over de uitvoering en communicatie. Ondertussen blijven de zorgen bij de bewoners bestaan. "Wat als de weg straks weer open moet, hoe lang gaat het dan nog duren?"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -