RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groot gaslek Utrechtse Catharijnesingel gedicht: 'Alle bewoners kunnen terug naar hun woning'


UTRECHT - Het grote gaslek op de Catharijnesingel in Utrecht is gedicht. De oorzaak was een defecte afsluiter, die inmiddels is gerepareerd. Het harde gesis is gestopt en alle bewoners kunnen terug naar hun woning. De Veiligheidsregio Utrecht roept mensen in het gebied op om hun woning te ventileren als nog een gaslucht ruiken. "Er is geen explosiegevaar, maar gas ruikt erg sterk."

 Brandweer op de Catharijnesingel. Brandweer op de Catharijnesingel. | Foto: Koen Laureij

Vanwege het gaslek waren wegen afgesloten en in de Bleekstraat, Catharijnesingel (deels) en Vaartsestraat werden veertig tot vijftig huizen ontruimd. Bewoners konden gebruik maken van bussen als opvanglocatie. De rechtbank was slecht bereikbaar door het lek. De treinen zijn steeds blijven rijden. Buslijn 6 was ingekort.

 Metingen na gaslek. Metingen na gaslek. | Foto: Koen Laureij

"Het geluid dat het gaslek veroorzaakte, was echt oorverdovend en leek afkomstig uit het gebied tussen de Albert Verweystraat en de Vaartsestraat", vertelde verslaggever Jordi de Jong.


Het lek ontstond bij werkzaamheden ter hoogte van de Bleekstraat bij het voormalige academisch ziekenhuis. Volgens de brandweer betrof het een leiding waar een hogere druk op stond dan bij een normale huisaansluiting. Er was daarom een zeer hard geluid te horen. "Dat is het vrijkomen van gas uit de leiding, daar staat een grote druk op", aldus een woordvoerder.

Gaslek bij Utrechtse Catharijneingel


"Opeens hoorden we een sissend geluid", vertelde omwonende Martijn Maandag. Zelf woont Martijn tussen het Ledig Erf en de Bleekstraat. "Ik hoefde mijn huis gelukkig niet uit."

 Brandweer op de singel. Brandweer op de singel. | Foto: Martijn Maandag


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -