RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramverkeer Uithoflijn ligt twee dagen na ontsporing nog plat

UTRECHT - Er rijden nog geen sneltrams op de Uithoflijn na de ontsporing. De herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding en rails zijn nog niet klaar. Tijdens de ochtendspits zijn extra bussen ingezet. De verwachting is dat er vandaag rond 17.00 uur weer trams kunnen gaan rijden.

De sneltram kwam dinsdagochtend in botsing met een busje van supermarkt Jumbo, liep uit de rails en stond vervolgens dwars over de Laan van Maarschalkerweerd bij stadion Galgenwaard.

Er vielen geen gewonden bij de ontsporing op de Uithoflijn, maar de ravage en kosten door de aanrijding zijn groot, evenals de gevolgen voor de reizigers.

Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding is nog in volle gang. De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn hierbij betrokken.

Testritten van de Uithoflijn werden in de zomer van 2019 stilgelegd op advies van de Inspectie voor Leefomgeving & Transport (ILT). Volgens de inspectie was een aantal oversteekplaatsen en kruisingen op het traject niet veilig.

Omwonenden en leden van de nabijgelegen sportvereniging Kampong maken zich al geruime tijd zorgen over de veiligheid van de kruisingen op de trambaan. Volgens de gemeente wordt trambestuurders geleerd in de buurt van drukke kruisingen vaart te minderen.

Lees ook: Hoe kon het zo misgaan op de Uithoflijn? 'Lichtgewicht tram per definitie sneller uit rails gedrukt'

Update: Rond 17.45 uur is de tram weer gaan rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -