Kunstig beschilderde handen duiken op in Utrecht: 'Symbool van hoop en verbinding in coronatijd'

UTRECHT - Op diverse plekken in Utrecht komen er de komende tijd handen uit de grond. Beschilderd met kleurrijke bloemen, een regenboog of het universum. Zo'n vijftig kunstenaars hebben even geen doek als ondergrond maar een paar handen van triplex. De beschilderde handen komen op allerlei plekken in Utrecht te staan. Initiatiefnemer Jesus Portal: "De twee handen stellen twee mensen voor die elkaar aanraken, dat kan nu niet. Het is een symbool van hoop en verbinding in de coronatijd."
In Utrecht komen er handen uit de grond
Mireille de Kant heeft het project samen met Jesus vormgegeven. Zij maakt zelf een paar handen met een mozaïek van spiegels. "Het idee is als mensen ervoor staan dat ze zichzelf zien, maar dan een beetje versprokkeld. Dat is toch wat de coronatijd met mij doet, aan de ene kant geeft het me dingen, aan de andere kant neemt het me dingen af."
Een van de kunstenaars werkt aan een hand
Een van de kunstenaars werkt aan een hand © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
De beschilderde handen vormen samen een openluchttentoonstelling verspreid over de hele stad en komen bijvoorbeeld te staan in tuinen van bedrijven en particulieren. Jesus: "Ons doel is om heel Utrecht te bombarderen met de handen. Dat lijkt me heel tof."
Een paar handen als symbool van verbinding
Een paar handen als symbool van verbinding © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.