In hoger beroep opnieuw 21 jaar celstraf voor liquidatie Nieuwegeiner Badloe

© RTV Utrecht / Rik Dogger
NIEUWEGEIN/VLEUTEN - Het gerechtshof in Arnhem heeft de verdachte van de liquidatie van Nieuwegeiner Adjai Badloe in hoger beroep tot 21 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De straf is gelijk aan het vonnis dat een lagere rechter in april 2019 oplegde.
Het OM had, net als in 2019, 24 jaar cel geëist tegen de Amstelveense verdachte. Badloe werd in november 2017 met kogels doorzeefd toen hij 's ochtend zijn huis aan de Apolloburg in Nieuwegein verliet. Op dat moment stonden veel andere buurtbewoners op straat die de liquidatie voor hun ogen zagen gebeuren.
Na een wilde achtervolging over de A2 werden Amstelvener Denzel D. en zijn Amsterdamse medeverdachte Reza J. in de buurt van de hoofdstad opgepakt. D. beweert dat hij alleen chauffeur was van de vluchtauto, maar van die uitleg gelooft ook het Hof in Arnhem niets.
Het is onduidelijk gebleven waarom Badloe werd vermoord. Hij zou actief zijn geweest in het drugsmilieu, maar bewijzen daarvoor zijn in de rechtszaal niet naar voren gekomen. Denzel D. en Reza J. hebben ook nooit willen zeggen van wie zij de opdracht voor de liquidatie hadden gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.