RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Amerpoort dolgelukkig met nieuwe tuin: 'Dat mensen dít voor ons over hebben is fantastisch!'


PROVINCIE UTRECHT - Wat missen de bewoners van de Otheense Kreek het dat ze al een jaar niet samen kunnen zijn in hun gemeenschappelijke woonkamer. Vanwege de coronamaatregelen is de ruimte per keer maar toegankelijk voor 2 tot 3 bewoners. En ze wonen er met elf! Sinds een jaar wordt er dus voornamelijk in de eigen appartementen gegeten en ook koffiedrinken doen de bewoners alleen op hun kamer.

Slecht voor mentale gezondheid
Dat alleen zijn is reuze ongezellig en slecht voor de mentale gezondheid van de licht verstandelijk beperkte bewoners. De enige plek waar nog wel samen rondgelopen mag worden is de verwaarloosde tuin. "Of nouja, tuin", legde bewoner Maurice een aantal weken geleden uit, "het is eigenlijk gewoon een grote ruimte met betonnen tegels."

 De leerlingen van het Wellant werken hard De leerlingen van het Wellant werken hard | Foto: RTV Utrecht

En dus vroegen de bewoners aan het team van 'Margreet, Samen voor Elkaar' of die tuin niet wat opgeleukt kon worden. Dan zouden ze vlak voor de lente vast een plek hebben om wél een bak koffie met elkaar te drinken of om samen aan de slag te kunnen.

Werk aan de winkel
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Zonder een cent budget, maar mét giften van bedrijven, particulieren en instellingen legde Mark van Noppen en zijn jongens van het Wellantcollege in Houten een heerlijke tuin aan. Met schaduw, met veel groen, met heerlijke zithoeken én met plekken waar straks de handen uit de mouwen moeten worden gestoken.

Droomtuin
Bewoonster Angeline ziet het helemaal zitten: "Ik heb in mijn deel van de tuin een moestuin gekregen. Met zelfs een kasje! Als het straks wat warmer is ga ik daar lekker in werken en mogen alle bewoners mee-eten van de groenten." Haar man Daniel noemt de nieuwe tuin een droom: "Dat dit gebeurt en dat mensen dit allemaal voor ons over hebben is écht fantastisch".

De bewoners van de Otheense Kreek kunnen naar buiten!


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -