Spullen van Baarns restaurant Greenfield's geveild: 'Wij kwamen hier vroeger, nu is het ter ziele'

BAARN - Een piano. Mooie kristallen glazen. Schilderijen, oude foto's en ga zo maar door. Een aantal geïnteresseerden schuifelt langzaam tussen de spullen door die de komende dagen worden geveild. Alles wat hier staat was ooit van de eigenaren van restaurant Greenfield's.
Na acht jaar valt het doek voor het restaurant in Baarn, wat in een prachtig zeventiende eeuws pand zit en al sinds die tijd een eetgelegenheid is. Aan de muur hangen nog oude verbleekte foto's, maar wat vooral opvalt zijn de ontelbare bakjes, het glaswerk en de unieke objecten die het restaurant ooit maakten tot wat het was.
Kopers kunnen vandaag de spullen bekijken

Faillissement

"Door de aanhoudende onzekerheid in de coronacrisis, het uitblijven van perspectief en de sobere steunpakketten zijn we helaas genoodzaakt om te stoppen", schrijven Erik en Ilse van Slooten op sociale media. Greenfield's probeerde het hoofd boven water te houden via afhaalmaaltijden, maar dat leverde niet voldoende winst op.
Nu is het ter ziele, dat is triest
Frank van Erkelens
De veiling is online en wordt uitgevoerd door een bedrijf dat in opdracht van derden voorraad verkoopt. Vandaag kunnen mensen via een tijdsslot langskomen om de spullen te bekijken.
Ditske en Frank bijvoorbeeld, zij lopen al jaren veilingen af. De twee hebben een make-up en grimeerschool. Horecaspullen zijn daar goed voor te gebruiken, zegt Ditske. "Kleine bakjes, waar je je mastiek om pruiken te plakken in doet en ga zo maar door."
De inboedel van Greenfield's in Baarn
De inboedel van Greenfield's in Baarn © RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
Dat de reden van deze veiling eigenlijk een hele trieste is, dat realiseren de kopers zich wel. "Ik vind het verschrikkelijk", zegt Ditske. "Wij wonen hier vlakbij, we zijn hier weleens geweest vroeger", vult Frank aan. "Nu is het ter ziele, dat is triest."
Het hoofdstuk voor de eigenaren van Greenfield's is wat dit restaurant betreft helaas gesloten. De plek zelf ziet er netjes uit, vol met karakteristieke details en met bijzondere objecten. Die krijgen hopelijk een mooie nieuwe toekomst. Misschien wel bij Ditske en Frank. Die zullen thuis verder gaan kijken, de veiling duurt nog tot maandag 15.00 uur.
Frank en Ditske zoeken spullen uit.
Frank en Ditske zoeken spullen uit. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.