RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Limburgse Lara (19) kruipt in huid van alien in zoektocht naar kamer in Utrecht


UTRECHT - Al tijden hoort de Limburgse Lara Adriolo "dat ze wel echt vroeg moet beginnen" met het zoeken naar een kamer in Utrecht. "Ik werd op de middelbare school al gewaarschuwd. Dat ik nu al moest beginnen en dat het onmogelijk zou zijn." Dus hoewel ze pas in september aan haar studie begint, besloot de 19-jarige nu al een originele video te maken. In haar zoektocht naar een kamer kruipt ze in de huid van een... alien.

"Gegroet aardlingen. Het is nu 11.28 uur, Noord-Galactische tijd. Mijn naam is Lara en ik ben afkomstig van de planeet Limburg", stelt ze zich in de video voor.Sciencefiction
"Ik heb eigenlijk altijd al een fascinatie gehad met buitenaardse wezens een sciencefiction", vertelt de aankomende student via een Zoomgesprek. "Ik heb toen ik klein was vaak het gevoel gehad dat ik er net niet helemaal bij hoorde. Niet dat ik dan een alien was, maar ik heb er wel altijd een connectie mee gehad. Dus zo kwam het alienplan", lacht ze.

"Ik ben nu steeds aan het rondvragen. Mijn ouders zeggen ook steeds tegen iedereen: als je contacten hebt in Utrecht, zeg dan dat mijn dochter een kamer zoekt. Op die manier vind ik af en toe wel iets, maar dan zijn het soms mensen waar ik niet helemaal bij pas. Dus ik dacht: als ik nu een video maak die heel goed samenvat wie ik ben als persoon, dan weet een eventuele huisgenoot gelijk of we goed bij elkaar aansluiten."

Lees ook: Muurvast op de woningmarkt: 'Woningnood onder studenten is groter geworden door de coronacrisis'

Green screen
De video heeft ze in één dag gefilmd, het monteren nam wat langer in beslag. "Maar ach, ik had de tijd, want ik heb een tussenjaar genomen. Het stuk met de fiets heb ik buiten gedaan. Dat was trouwens nog een heel gedoe, want het green screen waaide steeds weg. Dat zie je ook in de video, maar het was ook wel weer een mooi effect."

Lara heeft alleen maar positieve reacties overgehouden aan de video. "En ook al één reactie van iemand die zei dat ik goed in hun studentenhuis zou passen. Daarvan ga ik binnenkort dus naar de hospiteeravond."

En mocht de video nou nergens op uitdraaien? Dan is het altijd nog een mooie oefening voor Lara's nieuwe opleiding: audiovisuele media aan de HKU.

Limburgse Lara (19) kruipt in huid van alien in zoektocht naar kamer in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -