Snelheid op gevaarlijke Rijksstraatweg N402 omlaag: 'Er moet nú ingegrepen worden'

© ANP
LOENEN AAN DE VECHT - Wie over de Rijksstraatweg, de N402 bij Loenen aan de Vecht rijdt, krijgt binnenkort te maken met een lagere maximumsnelheid op dat traject. Automobilisten mogen tussen sportpark De Heul en Loenen aan de Vecht geen tachtig kilometer per uur meer rijden, maar nog maar zestig kilometer per uur. Met die maatregel willen de gemeente Stichtse Vecht en de provincie Utrecht de weg veiliger maken.
De afgelopen jaren zijn er regelmatig ongelukken gebeurd. Vorige maand raakte daarbij een jong meisje ernstig gewond. Om de verkeersveiligheid te vergroten, komen er ook grote borden bij een fietsoversteek over de Rijksstraatweg.
Wethouder Jeroen Willem Klomps is blij met de verandering. "Met het ongeval van 5 februari jongstleden waarbij een jong meisje ernstig gewond raakte, was voor mij en de inwoners van Loenen aan de Vecht de maat vol. Gedeputeerde Schaddelee van de provincie Utrecht wilde gelukkig ook niet wachten met het treffen van maatregelen tot de geplande reconstructie van de weg in 2022. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat er nú ingegrepen moet worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.