Opnieuw protest tegen verbreding A27 bij Amelisweerd

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - Met het ophangen van een lang lint aan spandoeken en een demonstratie spraken betogers zich vandaag opnieuw uit tegen de verbreding van de snelweg A27 bij landgoed Amelisweerd. Het lint bestond uit spandoeken die de afgelopen tijd zijn gemaakt en hangt bij de ingang van Amelisweerd.
Vanmiddag was er een demonstratie op het grote veld tegenover het landhuis Nieuw Amelisweerd. De tegenstanders zijn tegen de verbreding van de snelweg en de daarmee gepaard gaande bomenkap.
De gemeente heeft toestemming gegeven voor maximaal 200 betogers en iedereen wordt opgeroepen zich aan de coronamaatregelen te houden. De demonstratie verliep zonder enig probleem.
De tekst gaat onder de foto door.
'Krijg de asfaltering'
'Krijg de asfaltering' © RTV Utrecht / Peter Huting
Eerder riepen bekende Nederlanders al met een gedicht in een videoboodschap mensen op zich te verzetten tegen de verbreding van de A27 bij het landgoed.
De A27 aan de oostkant van Utrecht is een druk verkeersknooppunt. De A12 sluit erop aan en er is een vertakking naar de A28. Er staan dagelijks files. In 1982 leidde de aanleg van de A27 door het landgoed Amelisweerd ook tot protesten en bezettingsacties.
Actiegroep Vrienden van Amelisweerd ziet in de verkiezingsoverwinning van D66 mogelijkheden om de verbreding van de A27 bij Utrecht weer op de politieke agenda te krijgen.
Protest boven de A27.
Protest boven de A27. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.