Afgelopen etmaal 482 nieuwe coronagevallen in de provincie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn tussen gisterochtend en vanochtend 482 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat op 429 besmettingen per dag staat.
De cijfers zijn minder hoog dan gisteren, toen er 598 nieuwe besmettingen waren. Met 12 besmettingen scoort Oudewater relatief hoog. Het is ook een evenaring van het hoogste aantal besmettingen in die gemeente dit jaar. In Leusden testten slechts 5 personen positief op het coronvirus. Dat is relatief gezien de laagste score in de provincie.
Er waren de afgelopen dag in de provincie verder vijf nieuwe ziekenhuisopnames. Geen provinciegenoot is volgens de cijfers van het RIVM overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat cijfer geeft mogelijk een vertekend beeld: niet alle overledenen worden op dezelfde dag gemeld.
Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend heeft het RIM in heel Nederland 7668 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal in een dag sinds 8 januari. Een etmaal eerder ging het om 7425 nieuwe gevallen.
Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 18. Van donderdag op vrijdag waren dat er 46. Zondag of maandag overstijgt het totaal aantal bevestigde coronagevallen de 1,2 miljoen, is de verwachting.
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder opgelopen. Momenteel behandelen de ziekenhuizen 2047 mensen vanwege Covid-19, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Een dag eerder waren dat er 2041.
Het aantal patiënten op de intensive cares steeg met 23 naar 602. Dat aantal schommelde anderhalve week lang tussen de 550 en 600. In de maand daarvoor ging het ook redelijk stabiel heen en weer, maar dan tussen de 500 en 550.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.