Invaller Dalmau helpt FC Utrecht aan krappe zege op Fortuna

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek bij Fortuna Sittard de 0-1 winst gepakt. De Utrechters kregen - zoals veel vaker dit seizoen - een hoop kansen maar vergaten zichzelf al vroeg te belonen. Uiteindelijk was het invaller Adrián Dalmau die zijn ploeg de drie punten bezorgde.

Ranglijst

FC Utrecht is de nummer zeven op de ranglijst van de eredivisie. De Utrechters hebben 40 punten uit 26 duels en zijn bezig aan een goede serie. Uit de laatste 12 duels, allen in 2021, pakte FC Utrecht 23 punten. Nummer zes FC Groningen heeft drie punten meer. De Noorderlingen spelen zaterdagavond tegen RKC Waalwijk.
De reactie van Hoofdtrainer René Hake is hier te lezen, de reacties van Mimoun Mahi en Joris van Overeem hier.

Kans op kans op kans

FC Utrecht begon in Sittard vol dreiging aan het duel. Na een kwartier voetballen had het al minimaal op 0-2 voorsprong moeten staan. Ramselaar, Kerk en Mahi kregen verschillende kansen die afgemaakt hadden moeten worden.
In het restant van de eerste helft bleef dit het verhaal. Fortuna kwam amper in het spel voor, de uitploeg bleef de kansen creëren. In de laatste fase van de aanval ging het steeds fout. De laatste pass was niet goed, de bal kon net niet worden geraakt of er zat te weinig overtuiging in het schot. Vlak voor rust leek Kerk de 0-1 te maken. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Fortuna steeds gevaarlijker

Op slag van rust was de eerste grote kans van Fortuna te noteren. Doelman Oehlschlägel kon een vrije trap van Tekie maar net tot hoekschop verwerken.
Ook in de tweede helft waren de grootste kansen voor FC Utrecht. Het veldspel van de Utrechters was wel een stuk minder vloeiend dan in het eerste bedrijf. Een kwartier voor tijd probeerde Haké met het inbrengen van Dalmau en Sylla - Kerk en Boussaid verlieten het veld - nieuwe energie in het elftal te brengen. Dat pakte goed uit.

Dekselse Dalmau

Negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd deed Dalmau waar hij voor was gebracht: scoren. Mahi bereide de treffer voor, de Spanjaard schoot vervolgens de 0-1 binnen. Het was voor Dalmau zijn vierde treffer van het seizoen. De laatste vier duels ontbrak hij bij de selectie vanwege een blessure. Bij zijn terugkeer liet Dalmau gelijk zijn waarde weer zien.
Vlak na de openingstreffer was Fortuna dichtbij de 1-1. Een schot van Tekie vloog maar net naast het Utrechtse doel. Ook in de absolute slotfase was Fortuna vanuit een hoekschop vlakbij de gelijkmaker, maar de ploeg van Hake had het geluk aan de zijde. Het bleef 0-1.
81' Adrían Dalmau (0-1)