Extra avondklokcontroles in Bunschoten zorgen voor bekeuringen

© Caspar Huurdeman
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten zijn extra controles gehouden om te kijken of mensen zich aan de avondklok houden. De politie reed in ruime bezetting rond en er zijn verschillende boetes uitgedeeld, het is niet bekend hoe veel precies.
Het vissersdorp werd afgelopen jaar flink getroffen door corona. Een jaar na de eerste coronabesmetting spant Bunschoten in de kroon, nergens is het aantal coronagevallen in Nederland zo hoog als daar. De gemeente telt van februari 2020 tot februari 2021 zo'n 3200 besmettingen, dat zijn er 145,2 per duizend inwoners.
In de gemeente Bunschoten werd eerder deze maand op initiatief van de regering gestart met grootschalig coronatesten, om meer inzicht te krijgen in de verspreiding van het virus. De testpilot is inmiddels afgelopen, de komende tijd gaat de gezondheidsdienst zich buigen over de informatie die de proef heeft opgeleverd.
Uit een analyse van EenVandaag bleek eerder deze week al dat Bunschoten bij de tien gemeenten hoort waar de meeste coronaboetes zijn uitgedeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.