RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

13-jarige joyrider speelt verstoppertje met politie: 'Mag ik hier schuilen?'

VLEUTEN - Een wel heel jonge joyrider is zaterdagnacht opgespoord door de politie. Een 13-jarige jongen heeft de auto van zijn vader gepakt en is daarmee gaan rijden, samen met zijn neefje. Dat was niet de enige overtreding, hij had ook de autolampen uit.

"Er werd eerst melding gedaan van een verdachte situatie", vertelt jeugdwijkagent Jan-Michiel Quak van de politie Vleuten-De Meern. "Een auto reed heel langzaam door de straat en parkeerde meerdere keren, en reed vervolgens weer weg. Onderweg naar deze locatie zagen collega's een auto rijden op een parkeerplaats. Die reed zonder verlichting."

'Mag ik schuilen? De politie zit achter me aan'
De politie kwam dichterbij voor controle, maar toen renden twee jongens uit de auto. "Eentje konden we na een korte achtervolging aanhouden. Hierna kwam een melding dat een jongen had aangebeld bij een bewoner. Die jongen vroeg of hij mocht schuilen omdat de politie achter hem aanzat omdat hij in een auto had gereden. Deze jongen rende daarna weer weg, maar we konden hem traceren", vertelt Quak. Inmiddels zijn de jongens weer thuis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -