RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Marieke Koekkoek met voorkeursstemmen de Kamer in voor Volt: 'Dubbel gevoel'

1/2
UTRECHT - Marieke Koekkoek uit Utrecht gaat de Tweede Kamer in voor Volt. Bij de verkiezingen behaalde de nieuwe partij 3 zetels. Koekkoek stond op plek 4, maar ze heeft zoveel voorkeursstemmen gekregen dat ze Ernst Boutkan, de nummer 3 op de lijst, passeert.

Koekkoek heeft er een "dubbel gevoel" over laat ze weten op Twitter. "Ik wil jullie erg bedanken voor jullie vertrouwen! Wel heel jammer dat Ernst Boutkan niet de Kamer in komt, terwijl hij ook een geweldig Kamerlid was geweest. Veel zin om aan de slag te gaan."


De 32-jarige Koekkoek woont met haar gezin in Leidsche Rijn. Ze is gespecialiseerd in internationaal handelsrecht en is momenteel advocaat-stagiaire bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

De Utrechtse wil zich onder meer gaan inzetten voor betere bescherming van grondrechten en het tegengaan van alle vormen van uitsluiting. Daarnaast wil ze werken aan verbinding tussen partijen. "Minder polariserend en minder gericht op 'scoren voor de bŘhne'", zegt ze daarover.

Portret van Marieke Koekkoek, uitgezonden op 3 maart


Volt richt zich onder meer op Europese samenwerking, duurzaamheid, modernisering van de overheid en gelijke kansen. De andere Kamerleden zijn Laurens Dassen en NilŘfer GŘndogan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -