Buurtsportcoaches zoals Jamil Chami moeten kinderen van de bank af krijgen

UTRECHT - De gemeente Utrecht trekt extra geld uit om jongeren aan het bewegen te krijgen. Een deel daarvan gaat naar de buurtsportcoaches van SportUtrecht. "Die zijn het gezicht in de wijk; die zorgen ervoor dat kinderen en jongeren voor hen naar de activiteiten komen."
Voormailg wereldkampioen taekwondo Jamil Chami sport met jongeren in Overvecht.
Voormailg wereldkampioen taekwondo Jamil Chami sport met jongeren in Overvecht. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
In Overvecht wil voormalig wereldkampioen taekwondo Jamil Chami de jeugd verleiden tot een potje sparren of een bootcamp. Hij is zelf ook opgegroeid in Overvecht en dat is een groot voordeel, zegt ie. "Iedereen die uit de wijk komt, daar luisteren ze wat sneller naar, omdat ze ook weten en voelen van: hé, dat is één van ons. Dat is iemand die ons wel begrijpt, iemand die ons kent."
Overvecht is niet één van de makkelijkste wijken, zegt Chami, maar hij denkt dat sport een positieve bijdrage kan leveren. "Door hard te werken en de juiste dromen te stellen, kan je ook hele mooie dingen doen." Juist nu, door corona, is het volgens Chami alleen maar belangrijker geworden om actief bezig te zijn.
Voormailg wereldkampioen taekwondo Jamil Chami moet jongeren in Overvecht aan het sporten krijgen
SportUtrecht organiseert nu sport- en beweegactiviteiten voor jongeren en jongvolwassenen in de wijken Overvecht, Leidsche Rijn, Noordwest en Zuidwest. In de wijken Zuid, Oost en West zijn ze nog bezig om aanbod voor jongeren op te starten. Wie mee wil doen aan de activiteiten hoeft geen lid te zijn van een vereniging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.