Kort nieuws: Dronken snorfietser gepakt

REGIO - In Amersfoort is een 50-jarige snorfietser aangehouden voor het rijden met een slok op. Agenten zagen de Amersfoorter al toeterend over de stoep van de Meridiaan rijden.
Toen zij hem aanspraken, zagen ze dat hij een open bierblik in zijn hand had. Onderzoek wees uit dat de man teveel gedronken had om nog te mogen rijden.
* Een vrouw uit Den Haag is in Utrecht bekeurd voor wildplassen. De negentienjarige dame was er zondagochtend niet van gediend dat zij tijdens het plassen op Janskerkhof werd gestoord. Na bekeurd te zijn, begon ze de agenten te beledigen. Hierop werd zij ook nog eens aangehouden.
* In Amersfoort is een 38-jarige man aangehouden voor vernieling van een auto. De man zat op de fiets en kreeg het aan de stok met een 31-jarige bestuurder. De ruzie werd zo fel dat hij zijn fiets tegen de auto gooide. Dit leverde enkele deuken en krassen op. De automobilist liet de fietser er niet mee wegkomen en ging de man achterna. Uiteindelijk dwong hij de fietser te stoppen. De politie onderzoekt de zaak nog.
* Op de Maanzaadstraat in Utrecht is een vermoedelijke handelaar in gestolen kleren opgepakt na een tip.Politie viel de woning binnen en trof daar zondag een aantal volle dozen en vuilniszakken aan. Die zaten vol kledingstukken waar de prijs- en merkkaartjes nog aan vastzaten.
* Scherpenzeel begint met buurtpreventie in de nieuwe wijk Nieuwe Willaer. Via een wijkcoordinator en e-mail worden de bewoners op de hoogte gehouden van de criminaliteit. En de bewoners melden verdachte zaken weer aan de politie.
* Verkeer uit de richting Utrecht kan binnenkort last hebben van werkzaamheden aan de A2 bij Den Bosch. In de tweede helft van deze maand wordt de Rondweg bij Den Bosch onder handen genomen. De rondweg wordt verbreed en hierdoor moet het verkeer een tijd worden omgeleid. De werkzaamheden moeten in september volgend jaar klaar zijn.

Nieuwsblok U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.