Kort nieuws: Spaarkaarten voor Voedselbank

REGIO - Stichting Voedselfocus in Amersfoort heeft voor drieduizend euro aan spaarkaarten van een grote supermarktketen ingezameld. Met het geld worden voedselpakketen gekocht voor gezinnen met een laag inkomen. De stichting is overdonderd door het succes van de inzamelactie. Een vergelijkbare inzameling van spaarzegels leverde vorig jaar slechts vijfhonderd euro op.
* De straatverlichting in Amersfoort vertoont kuren. Dat zegt de fractie van GroenLinks in de stad. Zo zou 's nachts de verlichting vaak uit zijn, terwijl de lampen overdag soms branden. Volgens de partij heeft de fractie al verschillende verontruste telefoontjes gehad. GroenLinks vraagt nu het college om opheldering.
* In Baarn is een verwarde 41-jarige man aangehouden omdat hij maandag dreigde zijn buren dood te schieten.Na het incident verstopte de man zich in zijn woning. Hij is op het politiebureau onderzocht door een arts en daarna ingesloten..
* In Mijdrecht is een bromfietser gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De 16-jarige bromfietser uit Wilnis ging gisteravond onderuit op de Karekiet. Hij is met verwondingen aan zijn arm, been en nek vervoerd naar een ziekenhuis. De oorzaak van de val is niet bekend.
* Een doorgedraaide man in Amersfoort heeft politieagenten bespuugd en geslagen. Hij had een winkelverbod voor een zaak aan de Van Asch Van Wijckstraat, maar was er toch binnengelopen. De 39-jarige Amersfoorter gedroeg zich zeer vervelend en moest mee naar het bureau. Bij het insluiten spuugde hij politiemensen in het gezicht en één agent werd tegen zijn hoofd geslagen. De man zit nog vast.
* In Soest zijn twee mannen aangehouden voor diefstal in cafés. Ze werden betrapt toen ze toe een greep in een handtas deden in een zaak aan de Hof. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen in Soest eerder deze zomer hebben toegeslagen bij horecazaken aan de Koestraat en Lavendelstraat. Agenten vonden bij fouillering een gestolen portemonnee en twee gestolen mobiele telefoons.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.