Kort nieuws: Auto uitgebrand in Utrecht

UTRECHT - Op de Vreelanthof in Utrecht is woensdagavond een auto uitgebrand. Getuigen zeggen iemand gezien te hebben die kort voor de brand wegrende bij de auto. Door de brand raakte ook een andere auto beschadigd. De politie zoekt getuigen.
* Hoewel Italië toch als modeland bekend staat, zijn in Utrecht twee Italianen opgepakt voor kledingdiefstal. In een winkel in de St. Jacobsstraat hadden de twee het voorzien op merkkleding. Ondanks dat ze een speciale tas bij zich hadden, gingen de alarmpoortjes toch af en kon de beveiliging ze vasthouden tot de politie kwam.
* In Veenendaal zijn twee groepen bewoners van de Schenkhorst met elkaar op de vuist gegaan. Dit gebeurde nadat een paar kinderen ruzie kregen. De politie moest uiteindelijk ter plekke komen om de vechtende partijen uit elkaar te halen. Daarbij moesten agenten de wapenstok en pepperspray gebruiken. Eén 31-jarige man uit Veenendaal is aangehouden op verdenking van mishandeling.
* Goed nieuws voor bewoners van de Heideweg in Elst. De Rhenense woningstichting gaat in de woningen de toiletten en de badkamers vernieuwen. In totaal gaat het om 39 badkamers en 35 wc's. De renovatie kost de woningstichting ongeveer 330.000 euro.
* In Zeist is een dronken bestuurder aangehouden die nog nooit zijn rijbewijs had gehaald. Agenten haalde de 38-jarige man uit Zeist om negen uur van de Oude Arnhemseweg. Toen hij uitstapte moest hij tegen zijn auto leunen om niet om te vallen. Agenten namen hem mee naar het bureau. Daar ontdekten zij dat de man geen rijbewijs had, en nooit had bezeten.
* De Amersfoorter die de politie arresteerde omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, was ongewapend. Agenten kregen woensdagavond een tip dat de 45-jarige man gewapend over straat ging. Op het bureau bleek dat de man ongewapend was. Wel verklaarde hij kort daarvoor zijn nep-vuurwapen te hebben weggegooid. Een zoektocht met honden daarnaar leverde niks op.
* Een burenruzie in Harmelen is geëindigd in een arrestatie. Een vrouw had de politie gebeld omdat haar onderbuurman erg veel herrie maakte. Toen ze op haar vloer stamte en de buurman tot stilte maande, werd hij kwaad. Hij bedreigde haar voor haar deur met de dood en sloeg vervolgens zijn eigen interieur kort en klein. De politie hield de dronken en verwarde man aan, en nam bovendien verschillende messen in beslag.
* Een gewonde bij een aanrijding op de Amsterdamse-straatweg in Utrecht. Gisteravond botste een auto met een fietser, waardoor de fietser gewond raakte aan zijn hoofd. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht
* De fietsboot in de Eemhaven is niet of zeer slecht te bereiken op 25 augustus. Die dag wordt de slottijdrit van de Eneco Tour verreden in Amersfoort. Daarom wijkt de fietsboot uit naar de opstapplaats Soest. Verder gaan in Amersfoort de bruggen niet open en fietsers mogen het parcours van de wielerwedstrijd niet doorkruisen.
* De gemiddelde prijs van een huis daalt dit jaar met zes procent. Dat verwacht de Rabobank. In het begin van het jaar rekende de bank nog op een daling van 3,5 procent; in mei van dit jaar was dat al bijgesteld naar vijf procent. Door de crisis blijven mensen ook langer in hun huis wonen.
* Door ingrijpen van omstanders is in Utrecht een fietsendief opgepakt. Op de Neude zag een agent dat een groep mensen een man tegenhield. Hij probeerde de man over te nemen van de groep, maar die begon hard te schoppen en te slaan. De omstanders schoten vervolgens de agent weer te hulp waarna de dief overmeesterd werd. Hij bleek de fiets te hebben gestolen van één van de omstanders.
* De politie heeft in Utrecht een agressieve winkeldief aangehouden. De vrouw uit Bodegraven werd betrapt toen ze een flesje parfum wilde stelen. Ze liet zich niet tegenhouden door het winkelpersoneel, en begon te schoppen en te slaan. Agenten konden haar daarna toch overmeesteren.

U Vandaag 13 augustus, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.