Instellingen

Kort nieuws: Wapens in huis in Leusden

REGIO - * Bij een man uit Leusden heeft de politie na huiszoeking meerdere wapens gevonden. In zijn huis lagen ondermeer een gas-alarmpistool, een luchtdrukpistool, een stroomstootwapen en een kruisboog. Bovendien vond de politie een beamer die eerder was gestolen uit een school in Amersfoort.
* De man die donderdag overleed na een aanrijding op de Cuneraweg in Rhenen was een 88-jarige Veenendaler. Hij stak plotseling met de fiets aan de hand over en werd geschept.
* In winkelcentrum Hoog Catharijne is een agente in burger mishandeld door een winkeldief. Collega-agenten konden de dader even later, met hulp van een getuige, in de kraag vatten. De verdachte wilde niet luisteren en werd met enig geweld aangehouden.
* In Utrecht heeft een veelpleger een laptop van de toonbank gegrist in een winkel aan de Antonius Matthaeuslaan. De winkelbediende, die even achterin de zaak was, stelde de computer veilig, maar de dief wist wel te vluchten. Later hield de politie hem alsnog aan op de Kleine Singel. De verdachte had ook een gestolen gsm bij zich.
* Het orkest van de achtiende eeuw gaat de rode draad vormen van het Festival Oude Muziek in Utrecht. Vrijwel dagelijks zal het orkest voor optredens zorgen. Het festival, dat eind deze maand begint trekt jaarlijks zo'n 60-duizend mensen naar de stad. In de 200 concerten staat muziek uit vervlogen tijden centraal.
* In Utrecht is een man aangehouden die collecteerde voor een goed doel. De man stond op het Janskerkhof voor café's en vroeg om een bijdrage voor een stichting voor dieren. Verschillende studenten gaven geld, maar cafépersoneel vertrouwde het niet en waarschuwde een agent. De man bleek inderdaad geen vergunning te hebben. Zijn zelfgeknutselde collectebus is ingenomen en de 53-jarige Nieuwegeiner moest mee naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.