'Kiezers in Amersfoort voelden zich geïntimideerd door opstootje met Viruswaarheid'

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De aanwezigheid van actievoerders van Viruswaarheid heeft bij twee stembureaus in Amersfoort tot onrust geleid. Dat blijkt uit een rapportage van de gemeente.
Om 18.40 uur weigerden zeven kiezers bij de Adventkerk een mondkapje te dragen wegens 'gewetensbezwaren'. Dit was volgens de gemeente een gecoördineerde actie van Viruswaarheid. De actievoerders kregen geen stembiljet en zijn weggestuurd.
Het andere incident was bij de Parkschool. Meerdere mensen probeerden zonder mondkapje te stemmen en zeiden dat ze hun handen niet gingen desinfecteren. Hierbij werd ook de politie ingeschakeld.
Uiteindelijk mochten twee mensen, ondanks dat ze geen mondkapje droegen, wel hun stem uitbrengen omdat ze een verklaring van een arts hadden, meldt de gemeente. "Diverse kiezers voelden zich geïntimideerd door opstootje", staat te lezen in het rapport.
Bianca Wagt, oprichter van Viruswaarheid Midden-Nederland, deed afgelopen week haar beklag omdat ze in eerste instantie niet zonder mondkapje mocht stemmen in Amersfoort. Op haar Facebookpagina maakte ze een videoverslag vanuit stemlokaal.
Een volledig overzicht van bezwaren over het stemmen in Amersfoort vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.