RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cruyff Court bij revalidatiecentrum dankzij Bibian Mentel: 'Fantastisch dat ik het zelf nog kan openen'

UTRECHT - Voormalig snowboardkampioene Bibian Mentel heeft vandaag haar eigen Cruyff Court geopend bij revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. "Ik hoop dat er heel veel kinderen van gaan genieten en lekker kunnen bewegen", zei ze.

Mentel is ambassadeur van de Cruyff Foundation. Dat het sportveld bij het revalidatiecentrum aan de Rembrandtkade staat, is geen toeval: de sportster revalideerde zelf meerdere keren bij de Hoogstraat.

De inmiddels 48-jarige Mentel had jaren geleden namelijk een tumor in haar been. Daarom moest haar been worden geamputeerd. De kanker keerde telkens terug en onlangs kreeg ze te horen dat de ziekte is uitgezaaid naar haar hersenen. Genezing en behandeling is volgens haar artsen niet meer mogelijk.

Lees ook: Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in haar hersenen en neemt afscheid van naasten

In een live video op Instagram was vandaag te zien dat Mentel samen met haar man Edwin Spee het bord aan het hek van het court met haar naam erop onthulde. "Het is fantastisch dat ik mijn eigen court zelf nog heb kunnen openen", zei Mentel, die in haar rolstoel ook nog een spelletje meedeed met een groepje kinderen.

Het Cruyff Court is speciaal ingericht voor mensen met een fysieke beperking. Mensen die revalideren bij de Hoogstraat kunnen er sporten. Afgelopen weekend was er een training van de Nederlandse zitvolleyballers. Ook organiseert sportclub Only Friends Utrecht er dans- en voetbalactiviteiten voor kinderen met een beperking.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -