Nieuwsplein33 moet hét mediaplatform voor Amersfoort en Leusden worden

© Nieuwsplein33
AMERSFOORT - Nieuwsplein33 moet de komende jaren hét journalistieke medium worden waar Amersfoorters en Leusdenaren terecht kunnen voor relevante informatie uit hun woonplaats. RTV Utrecht, uitgever BDUmedia, journalistiek platform Stadsbron en Bibliotheek Eemland doen samen een gooi naar de mediaconcessie in de gemeenten.
De website van het mediaplatform is al live. "We spreken bewust niet meer van een lokale omroep", zegt woordvoerder Gerard Schuiteman, zakelijk directeur van RTV Utrecht. Geen traditionele radio en televisie dus. "Maar wel journalistieke verhalen in de vorm van geschreven tekst, video, podcast en debat", aldus Schuiteman. De producties zullen worden verspreid via verschillende digitale kanalen zoals een app, de website, maar ook de social media zullen veelvuldig worden ingezet.

Ruim baan voor journalistiek

De initiatiefnemers willen alle ruimte geven aan de journalistiek. "Dat betekent dat we de schaarse middelen die beschikbaar zijn voor een lokale omroep zoveel mogelijk in journalisten willen investeren en niet in dure faciliteiten voor televisie en radio. Bovendien zijn er meer eigentijdse kanalen om de nieuwsconsument te bereiken.''
Het is de bedoeling om gebruik te maken van de bestaande infrastructuur bij de deelnemende partijen. Schuiteman: "We hebben met elkaar journalistieke know-how, diepgaande kennis van de regio, kennis van techniek en we beschikken over facilitaire middelen. Nieuwsplein33 moet daarvan gaan profiteren. En vice versa, natuurlijk. Dat alles om uiteindelijk Amersfoort en Leusden betere lokale journalistiek te bieden."

1 oktober

De initiatiefnemers hebben de ambities eind vorige week kenbaar gemaakt bij het Commissariaat voor de Media. Ook de gemeenten zijn inmiddels op de hoogte van de plannen. De nieuwe concessie wordt met ingang van 1 oktober verleend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.