RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechters kunnen reageren op herinrichtingsplannen Ooster- en Westerkade

UTRECHT - De Ooster- en Westerkade in Utrecht worden opnieuw ingericht. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en er is straks meer ruimte voor groen. Er verdwijnen daarvoor 59 parkeerplekken op de kades, zo is te lezen in een nieuwe versie van het voorlopig ontwerp dat de gemeente Utrecht heeft vrijgegeven.

Vorig jaar kon de buurt al reageren op de eerste plannen van de gemeente. Een aantal bewoners gaf toen aan bang te zijn voor meer overlast omdat de kades prettiger worden gemaakt om te verblijven. Volgens de gemeente is daar in het nieuwe plan rekening mee gehouden.

Op basis van de reacties van de buurt ligt er nu een nieuw voorlopig ontwerp. In de plannen staat onder meer dat nieuwe en extra bomen worden geplant. Ook ontstaat er meer ruimte voor groenvlakken en geveltuintjes. Bij de gevel komen nieuwe, bredere trappen die minder steil zijn dan de huidige exemplaren. Verder wordt het regenwater in de nieuwe situatie niet langer afgevoerd via het riool, maar deels geÔnfiltreerd in de bodem en afgevoerd naar de Vaartsche Rijn.

59 parkeerplaatsen sneuvelen
Hoewel er 59 parkeerplaatsen op de Ooster- en Westerkade verdwijnen, komen er volgens de gemeente juist extra parkeerplekken op de Vaartsestraat. Verder gaat de gemeente parkeervergunninghouders op de Ooster- en Westerkade vragen om op zoek te gaan naar alternatieven, zoals parkeren in parkeergarages of het uitproberen van een deelauto.

Inwoners van de stad kunnen tot en met 23 april reageren op het voorlopig ontwerp. In de zomer wordt dan een definitief ontwerp vastgesteld. Na de aanbesteding moeten de werkzaamheden begin volgend jaar starten. Het plan past binnen de ambitie van de gemeente om de omgeving buiten de singels autoluw te maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -