Kort nieuws: Rivier Abcoude afgesloten

REGIO - Het riviertje de Holendrecht bij Abcoude is vanaf vandaag niet meer te bevaren. Vanwege werkzaamheden is tot 28 augustus geen doorvaart mogelijk. Daarna is de Holendrecht wel weer toegankelijk, al kunnen boten nog wel te maken krijgen met oponthoud.
* De Pasar Perron in het Utrechtse Spoorwegmuseum is dit weekend druk bezocht. Bijna negenduizend mensen bezochten de markt met filmvoorstellingen, kookshows en Indonesische koopwaar. Aanleiding voor de jaarlijkse Pasar Perron is de schenking van de Sri Gunung, de Bergkoningin. Deze stoomlocomotief uit 1928 werd begin jaren tachtig door de Indonesische regering geschonken aan het Spoorwegmuseum.
* Kinderen met een taal- of rekenachterstand in Utrecht en Amersfoort kunnen de komende jaren aan de bak. Het ministerie van onderwijs wil dat deze basisschoolleerlingen buiten schooltijd werken aan hun achterstand. In vijf gemeenten worden speciale zomerscholen opgezet, in Amersfoort en Utrecht en negentien andere plaatsen moet de tijd buiten regulieren uren worden gezocht.
* In De Meern is maandagochtend een auto in brand gevlogen. De auto stond op de oprit van een huis op de Wethouder Gerssenlaan. De brandweer heeft het vuur geblust. Waarschijnlijk is de brand aangestoken. De politie zoekt dan ook nog naar getuigen.
* Een conflict over verkoop van softdrugs is in Nieuwegein uitgelopen op een mishandeling. De ruzie ontstond aan de Spoorstede. Een 33-jarige man uit Utrecht takelde daar een 32-jarige man uit Nieuwegein toe. De Nieuwegeiner is met elleboogfractuur, kneuzingen en een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.De man uit Utrecht kon op de Noordstedeweg worden aangehouden.
* Er zijn meer eikenprocessierupsen in de regio deze zomer. Volgens de provincie Utrecht duikt de rups ook op op plaatsen waar hij de afgelopen jaren niet zat. Om de toename te remmen zal volgend jaar meer worden ingezet op preventieve maatregelen.
* De politie wil weten waar de tractor die vorige week betrokken was bij een ongeluk in Zegveld is. Donderdagavond rond half 8 werd op de Meije een 17-jarige bromfietser van de weg gereden. Het meisje raakte gewond en de rode tractor reed door Behalve de bestuurder zou de politie ook graag getuigen spreken.
* De politie is gisteravond met meerdere wagens uitgerukt naar de Arendshorst in Amersfoort. Bij een ruzie tussen twee jongens zouden zijn gedreigd met wapens. Ter plaatse konden de jongens van 17 en 18 jaar worden aangehouden en ter plaatse is een mes aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.