Kort nieuws: Dierenpark geeft luiers weg

REGIO - Ouders die zondag met hun kleine kinderen meedoen aan de Mooiste stapjes verkiezing in Dierenpark Amersfoort, kunnen een jaar gratis luiers winnen. De Mooiste stapjes verkiezing is bedoeld voor kinderen tot en met vier jaar. Een professionele fotograaf maakt foto's waarmee de kinderen automatisch meedoen aan de verkiezing.
* Huishoudelijke hulp krijgt een ruime voldoende van hun cliënten. Die conclusie trekt onderzoeksinstituut Nivel uit Utrecht, na een enquete onder tweeduizend cliënten. Het gemiddelde cijfer van 8,3 hadden de thuiszorgorganisaties te danken aan net werk, hulpvaardigheid en de beleefdheid van de medewerkers. Nivel ondervroeg cliënten van 22 thuishulporganisaties.
* In Veenendaal is een serie diefstallen in een wooncentrum opgelost. Al langere tijd verdwenen in het centrum aan de Prins Bernhardlaan geld en sieraden uit de woning van een bewoner. Na onderzoek hield het wijkteam an de politie een vrouw aan. Zij bekende de diefstallen en kreeg een proces-verbaal.
* In Eemnes is een man aangehouden wegens heling van een gestolen auto. De politie kreeg maandag- middag een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen in een auto aan de Te Veenweg Zuid. De bestuurders gingen er vandoor met piepende banden, en later te voet verder toen ze de auto hadden achtergelaten. Een negentienjarige man uit Eemnes is aangehouden maar de andere man wist te ontkomen. Het voertuig is in beslag genomen.
* Terwijl een zeventienjarig slachtoffer van beroving in Amersfoort aangifte deed, kwam zijn belager het bureau binnenlopen. De man zocht een slaapplaats. Kort daarvoor was de zeventienjarige Amersfoorter door hem bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek en beroofd. De belager kon op het bureau blijven
* Op de A12 bij Veenendaal is een 22-jarige man aangehouden, omdat hij heeft getankt zonder te betalen. De politie kreeg gisteravond een melding dat de man uit Veenendaal zonder te betalen was weggereden bij een benzinestation aan de A12 bij Bunnik. De man moest mee naar het bureau. Daar bleek dat hij ook nog een kleine vierhonderd euro aan boetes moest betalen.
* Tussen Rhenen en Remmerden zijn bij bodemonderzoek spullen uit de IJzertijd ontdekt. De gemeente liet de grond onderzoeken door een archeologisch advies bureau, vanwege de aanleg van een nieuw fietspad langs de N225. Volgende week dinsdag worden de opgravingen tentoongesteld.
* In Wijk bij Duurstede heeft de politie maandagavond enkele hangjongeren verjaagd. De jeugdige lawaaischoppers zaten bij het speeltuintje bij de Giek te schreeuwen. Omwonenden konden daardoor niet slapen. Toen agenten arriveerden, stoof het groepje uit elkaar.
* De inwoners van IJsselstein zijn volgens de gemeente tevreden over de medewerkers op het stadhuis. Het bureau TNS NIPO deed onderzoek onder bezoekers van de balie van het stadhuis. IJsselstein kreeg het rapportcijfer 7,8. Dat is hoger dan vorig jaar, toen kreeg de gemeente een 7,1. Van de bijna honderd gemeenten in Nederland die met elkaar zijn vergeleken, komt IJsselstein op de 29e plaats.
* Het beschadigde beeld De Boerenfamilie in Oudewater wordt opgeknapt. Het kunstwerk werd in de afgelopen nieuwjaarsnacht beschadigd door een vuurwerkbom. Het monument tegenover de Heksenwaag was al toe aan een opknapbeurt. Door spelende kinderen is het beeld wat versleten en zijn de lasnaden zichtbaar geworden. Het beeld van kunstenares Ineke van Dijk wordt op 7 september naar een bronsgieterij gebracht.
* Alle meisjes tussen de dertien en zestien jaar uit Rhenen krijgen nog deze maand een uitnodiging voor hun derde en ook laatste prik tegen baarmoederhalskanker. Op 18 september vaccineert de GGD Midden-Nederland in Sport en Recreatiecentrum 't Gastland aan de Groeneweg. De prik maakt deel uit van een landelijke inhaalcampagne die dit voorjaar is gestart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.