Kort nieuws: Provincie voor Kersenbaan

REGIO - Recreatieschap Midden-Nederland meldt topdrukte op de Utrechtse stranden en in de parken. Er zijn tienduizenden mensen op de been. Het recreatieschap heeft extra toezichthouders ingezet.
* De provincie gaat akkoord met de omstreden Kersenbaan in Amersfoort. Het bestemmingsplan voor het gebied is goedgekeurd. De Kersenbaan is een nieuwe tweebaansweg tussen de A28 en het centrum van Amersfoort. Omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast.
* De politie heeft dinsdagavond zeven tips binnengekregen over de overval op juwelier Punte. Die werd in juli op klaarlichte dag beroofd. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.
Een aantal kijkers zegt de gestolen horloges te koop te hebben gezien. Woensdagavond is er in Bureau Hengeveld nogmaals aandacht voor de zaak.
* De politie in Zeist heeft twee mannen gearresteerd voor een bedrijfsinbraak. De politie kreeg een melding van de inbraak aan de Dwarsweg. Beide mannen uit Zeist zetten het op een lopen. Eén van hen viel en werd meteen aangehouden. De tweede kon later worden opgepakt.
* Een automobilist zonder rijbewijs is in Utrecht door de politie van de weg gehaald. De vrouw reed op de Beneluxlaan en trok de aandacht door haar merkwaardige rijstijl. Na haar aanhouding gaf de Utrechtse een valse naam op. Het leverde haar een proces-verbaal op.
* De Afrikaanse olifanten van Ouwehands Dierenpark in Rhenen worden donderdag in de watten gelegd. Met een modderbad en een douche met de brandslang wil het dierenpark de beesten wat verkoeling geven. De schoonheidsbehandeling begint morgen om 11.00 uur.
* De provincie Utrecht steekt ruim één miljoen euro in de creatieve industrie. Er komt geld voor een Nationaal Milieu Laboratorium op de Uithof. Daar gaan wetenschappers en ondernemers samen werken aan nieuwe duurzame initiatieven. Ook gaat er geld naar Amersfoort, dat breedband wil voor ondernemers en meer bedrijven wil trekken in de ict-sector.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.