Instellingen

Geurt R. vrij voor behandeling hoger beroep

AMERSFOORT - De 48-jarige Amersfoorter Geurt R., die vorig jaar juli in Utrecht tot vier jaar cel werd veroordeeld, is na aftrek van voorlopige hechtenis op 6 januari klaar met die straf.
Dat is nog voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in zijn zaak in Arnhem. Dat bleek woensdag tijdens een regiezitting in Arnhem.
R. werd vorig jaar na een eis van acht jaar tot vier jaar cel veroordeeld voor een reeks afpersingen van zakenmensen, bedreigingen en diefstallen met geweld. Volgens de rechtbank schuwde R. met zijn incassobureau geen middel om grote bedragen op te halen bij vooral zakenlui uit Amersfoort en omgeving, die hij soms jarenlang lastigviel.

COSTA RICA

R. werd vrijgesproken van afpersing van directeuren van New World Products, een bedrijf dat honderden beleggers zou hebben gedupeerd met grondaankopen in Costa Rica. In het hoger beroep wil R.'s advocaat getuigen horen, verhoren op video hebben, en de tapgesprekken krijgen die van R. zijn opgenomen.
R. ontkent de afpersingen en volgens zijn raadsman is de selectie van gesprekken die de politie in het dossier stopte, gekleurd. Het hof beslist over twee weken op de verzoeken van de advocaat.
R. vroeg zelf of zijn voorlopige hechtenis nu alvast kon worden opgeheven of geschorst, omdat hij denkt dat het hof hem lager zal straffen dan vier jaar. Het hof besluit over enkele dagen over dat verzoek. De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 12, 14 en 21 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.