Instellingen

Kort nieuws: Bouwvakkers niet bang voor crisis

REGIO - De sombere vooruitzichten in de bouw ten spijt, de meeste bouwvakkers maken zich geen zorgen over hun baan. Dat blijkt uit een onderzoek van de FNV. Vakbondsvoorzitter Kerstens vindt dat zorgelijk. In de komende jaren wordt een verlies van 50.000 banen in de bouw verwacht.
* Medisch specialisten moeten het inkomen dat zij vanaf 2008 te veel ontvingen, zo snel mogelijk terugbetalen. Dat schrijft voorzitter Hans Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland in een brandbrief aan minister Klink van Volksgezondheid. Met de invoering van een nieuw declaratiesysteem werd vorig jaar per ongeluk 375 miljoen euro teveel uitbetaald.
* Een dronken man heeft woensdagnacht in Utrecht een fietser aangereden. De man fietste 's nachts zelf over de Kanaalstraat. Hij slingerde hierbij en had de hele weg nodig om vooruit te komen. Toen een 61-jarige Utrechter hem wilde passeren, slingerde de dronken man tegen hem aan. Hierop viel de Utrechter. Hij verwondde zijn hoofd en verloor het bewustzijn. De gewonde man moest naar het UMC Utrecht. Agenten hebben de dronken fietser aangehouden.
* Er zijn manieren om proefdieren minder pijn te laten lijden bij het testen van nieuwe pijnstillers voor mensen. Volgens dierenarts Sommers is het mogelijk om de beesten onder narcose te brengen voor de test. Sommers is verbonden aan het Centraal Dierenlaboratorium in Utrecht en hoopt volgende week te promoveren.
* In Amersfoort is een woning aan de Ameliapolder volledig verbouwd tot hennepkwekerij. In drie kamers werden door de politie honderden planten gevonden. Ze zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen, maar naar de eigenaar wordt nog gezocht.
* Drukkerijgroep Roto Smeets heeft afgelopen half jaar meer dan negen miljoen euro verlies geleden. Het aantal te drukken tijdschriften daalde, maar ook het losse drukwerk, zoals folders, nam af. Roto Smeets verwacht voorlopig geen verbetering.
* Leusden wil zich de komende jaren sterker profileren. De gemeente wil meer toeristen trekken, vooral fietsers en wandelaars. Speerpunt daarbij is het buitengebied. Zo zal kleinschalige recreatie bij de boer worden gepromoot en moeten streekproducten een trekker worden.
* In Baarn is de overdekte fietsenstalling bij het station overvallen. De bewaker werd gisteravond door twee gemaskerde mannen met een wapen bedreigd en moest zijn kassa afgeven. Hij kon niet zien hoe de overvallers zijn gevlucht. De politie zoelt getuigen.
* Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is een vrouw beroofd. De 62-jarige vrouw uit Zwolle fietste richting Maarssen. Twee jongens kwamen naast haar fietsen en trokken haar tas van de schouder. Hierop kwam de vrouw ten val.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.